compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg: films, nieuws

 

Biografie van Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg
© © 2018 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

Thomas Vinterberg brak door met de minimalistische film Festen (1998) en lanceerde daarmee in één klap de Deense filmindustrie naar het internationale toneel. Met zijn film Jagten (2012) verstevigde hij zijn naam en viel ook deze film in de prijzen.

Thomas Vinterberg brak door met de minimalistische film Festen (1998) en lanceerde daarmee in één klap de Deense filmindustrie naar het internationale toneel.

Trivia over Thomas Vinterberg

Richtte samen met Lars von Trier, Kristian Levring en Søren Kragh-Jacobsen de Dogma 95-beweging op.

Thomas Vinterberg In het nieuws

BERLIJN, 12 DECEMBER: Vicky Krieps en Steven Gaetjen presenteren de award voor Best European Director 2020 aan Thomas Vintenberg voor "Another Round" ("Druk") op het podium tijdens de 33e European Fil

NL co-productie Beste Europese Film

Ook regieprijs voor Thomas Vinterberg

13-12-2020 ANOTHER ROUND (Druk), een Nederlandse coproductie met Denemarken en Zweden wint tijdens de 33e editie van de European Film Awards (EFA) de prijs voor Beste Europese Film. SOLE wint beste nieuwkomer en COLLECTIVE beste documentaire.

Thomas Vinterberg en Matthias Schoenaerts, Copyright 2018 ArjoFrank Fotografie

Makers Kursk op bezoek in Nederland

4-12-2018 AMSTERDAM. Op 11 oktober bezocht de beroemde regisseur Thomas Vinterberg (Festen, Jagten) die zijn nieuwste film 'Kursk' kwam promoten. Hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts, die Mikhail Averin, de commandant van de zinkende onderzeeër, reisde met hem mee. De film gaat deze week in première.

Speelweek 16: nieuw in de bios!

20-4-2016 Het is weer druk deze week! Er komen tien nieuwe films uit dus we hebben een hoop te bespreken. De film van de week is Monsieur Chocolat.

Speelweek 19: nu in de bioscoop

6-5-2015 We zitten midden in de meivakantie en er komen acht nieuwe films uit. BiosAgenda zet ze allemaal op een rij en de film van de week is Far from the Madding Crowd.

Laatste filmnieuws

Thomas Vinterberg Feiten

producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 19-5-1969
Thomas Vinterberg brak door met de minimalistische film Festen (1998) en lanceerde daarmee in één klap de Deense filmindustrie naar het internationale toneel.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

78 films in Utrecht deze week

78 films in Utrecht deze week78 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl