compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 16: nieuw in de bios!

Speelweek 16: nieuw in de bios!

Het is weer druk deze week! Er komen tien nieuwe films uit dus we hebben een hoop te bespreken. De film van de week is Monsieur Chocolat.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Chocolat was een legendarische clown, de eerste zwarte artiest die bekend werd in het Parijs ten tijde van de belle epoque. Kan Chocolat omgaan met de valkuilen van de roem, de vrouwen en het geld?

Monsieur Chocolat werd geboren als als slaaf als Rafael Padilla in Cuba. Op zijn 14e ontsnapte hij en begon met performen. De hoofdrol wordt gespeeld door Omar Sy, hij werd bij het grote publiek bekend met zijn sterke rol in Intouchables.

Iets heel anders is Hardcore Henry: Een man wordt wakker zonder geheugen en een gemodificeerd lichaam. Binnen vijf minuten wordt zijn vrouw ontvoerd en moet hij het opnemen tegen een leger in een land dat hij niet kent.

Deze film is volledig vanuit de eerste persoon opgenomen net zoals een computergame. Regisseur Ilya Naishuller maakte eerder op soortgelijke manier een videoclip voor zijn band Biting Elbows.

Heb je meer zin in humor dan kan je naar The Boss: Michelle Darnell (Melissa McCarthy) is een industrieel die naar de gevangenis moet voor handel met voorkennis. Ze wil zichzelf neerzetten als een lieve Amerikaanse vrouw maar haar oude vijanden zijn nog niet klaar om haar te vergeven.

Melissa McCarthy creerde het personage Michelle Darnell voor een improvisatiegroep genaamd the Groundlings. Een hoop bekende acteurs hebben in die groep gezeten.

Fan van de game Ratchet and Clank? Ze hebben nu een eigen film! Ratchet ontmoet de kleine robot Clank. Die vertelt hem dat het gemene ruimtewezen Drek alle planeten in het universum wil vernietigen. Ratchet en Clank moeten de strijd aangaan en de wereld zien te redden.

Dan Kollektivet: een getrouwd stel woont met hun dochter Freja in een commune in het Denemarken van de jaren '70. In eerste instantie lijken ze het volle geluk gevonden te hebben. Maar een liefdesaffaire zet de hele commune op scherp: kan de gemeenschap dit overleven?

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk wat weer was geïnspireerd op de jeugd van Thomas Vinterberg zelf.

In Bibi & Tina 2 (NL) zijn Bibi en Tina druk met de voorbereidingen van een gekostumeerd bal. De stemming slaat echter om als er wordt ingebroken. Ook de manage loopt niet goed. Bibi en Tina maken plannen om te manage te promoten.

De eerste film was in Duitsland een groot succes. De film won awards en werd goed bezocht.

In de documentaire Tomorrow stelt een groep mensen dat de mensheid steeds meer in gevaar komt door de dreigende ineenstorting van eco-systemen. Ze gaan overal ter wereld op zoek naar baanbrekende oplossingen voor allerlei wereldproblemen.

Deze prijs won in Frankrijk een Cesar-award voor Beste Documentaire.

Dan het vreemde Evolution: Nicholas woont op een eiland waarop alleen vrouwen en jonge jongens leven. Als hij een dood lichaam in zee ziet drijven begint hij te twijfelen over zijn omgeving. Hij gaat op onderzoek uit en vindt een bondgenoot in Stella, een verpleegster.

Lucile Hadzihalilovic doet hier dienst als regisseur en scenarist. Ze schreef eerder ook het scenario van Enter The Void.

Mensen die Richard Gere een keer op een andere manier willen zien moeten naar Franny. Nadat zijn vrienden overlijden bij een ongeluk verdwijnt de excentrieke Franny naar de achtergrond. Als de dochter van zijn vrienden zwanger bij hem op de stoep staat is hij blij dat hij weer mensen kan helpen. Hij gaat echter gebukt onder schuldgevoelens en een morfineverslaving.

We sluiten af met Bezness as Usual. Alex Pitstra is een kind van een Nederlandse moeder en een Tunesische vader. Zijn vader werd echter het land uitgezet en Alex besluit zijn vader na twintig jaar weer op te zoeken. Waar mee wordt je dan geconfronteerd.

Alex Pitstra maakte eerder Die Welt. Lees ook het interview met Alex Pitstra over die film!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.