compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 19: nu in de bioscoop

Speelweek 19: nu in de bioscoop

We zitten midden in de meivakantie en er komen acht nieuwe films uit. BiosAgenda zet ze allemaal op een rij en de film van de week is Far from the Madding Crowd.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Far from the Madding Crowd heeft de eigenzinnige Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) de keuze uit drie totaal verschillende mannen: de rijke oudere vrijgezel William Boldwood (Michael Sheen), de roekeloze sergeant Frank Troy (Tom Sturridge) en de schapenherder Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts). Alle drie de mannen zijn gefascineerd door Bathsheba en vastbesloten haar liefde voor zich te winnen.

Regisseur Thomas Vinterberg maakte ook de Oscargenomineerde thriller Jagten.

Voor The Dark Horse gaan we naar Nieuw-Zeeland: deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de Nieuw-Zeelandse snelschaker Genesis Potini. In een tijd waarin het voor veel Nieuw-Zeelandse jongeren moeilijk was om op het rechte pad te blijven, was Potini een baken van hoop. Terwijl hij zelf worstelde met een bipolaire stoornis, zette hij namelijk een schaakprogramma op voor kansarme jongeren. Zo wilde hij ze inspireren en leren dat er meer mogelijkheden waren dan een leven in de criminaliteit.

Wil je weten wat onze redacteur van de film vond? Lees dan nu zijn recensie!

We gaan snel door naar Those Who Feel the Fire Burning: een groepje vluchtelingen is in een klein bootje op weg naar Europa. De nacht is donker en het weer onvoorspelbaar. Op het hoogtepunt van een ijzingwekkende storm valt een oude man overboord. Ondanks de uitgestoken handen van zijn lotgenoten, verliest de man zijn strijd met het onstuimige water. De ziel van de verdronken vluchteling blijft echter bij degenen die de oversteek wél overleven. Hij leidt de kijker langs de uitzichtloze situaties en troosteloze desillusies van de vluchtelingen.

Those Who Feel the Fire Burning is genomineerd voor de VPRO IDFA Award voor Beste Documentaire.

Dan Child 44: tijdens het Stalin-tijdperk in de Sovjet-Unie onderzoekt een lid van de militaire politie een reeks kindermoorden die nooit zijn opgelost. De staat werkt echter niet mee omdat zulke misdaden officieel niet bestaan in de Sovjet-Unie. Hij wordt verbannen maar heeft niet op om samen met zijn vrouw de zaak op te lossen.

Zowel Rusland als Wit-Rusland hebben de film verboden omdat de landen vinden dat in de film Rusland in Stalintijd gedemoniseerd wordt.

Totaal iets anders is Big Game: wanneer het vliegtuig van de Amerikaanse president (Samuel L. Jackson) boven de uitgestrekte bossen van Finland vliegt, wordt het toestel uit de lucht geschoten door terroristen. De president staat ineens midden in een dik pak sneeuw in een verlaten bos en lijkt op zichzelf aangewezen. Dan verschijnt Oskari (Onni Tommila). De Finse tiener kampeert in het bos om zichzelf te bewijzen. Het is nu aan hem om de meest machtige man van de wereld uit de klauwen van de terroristen te houden.

Liefhebbers van Will Ferrell moeten naar Get Hard: James King heeft alles: een groot huis, ontzettend veel geld, rijke vrienden en een beeldschone vrouw. Maar dan wordt hij opgepakt voor fraude. De rechter veroordeelt King tot tien jaar in de gevangenis. Hij krijgt dertig dagen om zijn zaakjes op orde te krijgen voordat hij het gevang in moet. Maar King is doodsbang dat hij de gevangenis niet overleeft. Wanhopig klampt hij zich vast aan de brave Darnell Lewis (Kevin Hart) om hem voor te bereiden op het leven achter de tralies.

Indrukwekkend is White Shadow: wanneer de vader van Alias (Hamisi Bazili) voor zijn ogen wordt vermoord, stuurt zijn moeder hem naar de grote stad toe. Daar is de jonge Tanzaniaan echter ook niet veilig, want hij is albino. In Tanzania wordt gedacht dat albino's genezende krachten bezitten. Terwijl Alias zijn oom helpt zonnebrillen en mobiele telefoons te verkopen, moet hij constant op zijn hoede zijn voor mensen die hem willen vermoorden voor de 'genezende' krachten van zijn ledematen.

De hekkensluiter deze week is I'm the Same, I'm an Other: een man en een jong meisje zijn op de vlucht. Tijdens hun lange tocht wordt gaandeweg duidelijk wat de reden achter hun vluchtpoging is. Ze raken steeds meer aan elkaar gehecht en hebben meer in gemeen dan aanvankelijk gedacht. Naarmate de eindbestemming dichterbij komt, wordt ook de traumatische aard van de vluchtreden steeds duidelijker.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.