compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Max Von Sydow

Max Von Sydow

Max Von Sydow: films, nieuws

 

Biografie van Max Von Sydow

Max von Sydow werd geboren in Lund in Zweden. Op de middelbare school richtte hij met een paar vrienden een theatergezelschap op, waardoor zijn interesse in acteren werd aangewakkerd. Van 1948 tot 1951 zat hij op de Royal Dramatic Theatre's acteursopleiding.

Zijn eerste rol was in Alf Sjöbergs 'Bara en mor'. Na de acteursopleiding werkte hij in stadstheaters in Norrkoeping en Malmö. Zijn rollen in de films van "Inger Bergman" maakten hem internationaal bekend. In het buitenland begon zijn carrière met "The Greatest Story Ever Told" (1965) over het leven van Jezus Christus en "Hawaii" (1966).

In 1987 maakte hij zijn debuut als regisseur met "Ved vejen" en maakte vervolgens meerdere films, documentaires en televisieseries.

Recent was Max von Sydow te zien in Minority Report, Rush Hour en The Diving Bell and the Butterfly. Hij is één van Zwedens meest geliefde en professionele acteurs.

Trivia over Max Von Sydow

Max von Sydow maakte dertien films samen met "Inger Bergman", waaronder Shame en Hour of the Wolf.

Zijn rol in "Pelle the Conqueror" werd door Premier magazine geschaard onder de honderd beste optredens aller tijden.

Max Von Sydow In het nieuws

De cast van de nieuwe film tijdens een overleg.

Cast van nieuwe Star Wars aangekondigd

29-4-2014 Na maanden van speculatie is er dan eindelijk duidelijkheid over de cast van de nieuwe Star Wars film. Naast enkele oude bekenden zien we ook enkele nieuwe gezichten.

Tom Sherak (voorzitter van de Academy) en actrice Jennifer Lawrence maakten de nominaties bekend. Hier het moment dat Rundskop wordt aangekondigd.

Rundskop genomineerd voor een Oscar

Bekendmaking van de Oscarnominaties 2012

24-1-2012 De Oscarnominaties zijn dan eindelijk bekendgemaakt. De film Hugo heeft maar liefst elf nominaties, op de hielen gevolgd door The Artist met tien, en op afstand met zes nominaties Moneyball en War Horse. De grote verrassing is dat Rundskop (Engelse titel Bullhead) genomineerd is in de categorie beste film in een buitenlandse taal.

TheReview: Robin Hood

door Yvette Gumbs

14-5-2010 Ridley Scott's Robin Hood was de openingsfilm van het Filmfestival Cannes en ging tegelijkertijd in Nederland in première. Onze vrienden van TheAgenda waren erbij in Tuschinski, waarbij voorafgaande aan de film rechtstreeks rode loper momenten getoond werden in Cannes.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Max Von Sydow Feiten

acteur
Geboren 10-4-1929
Max von Sydow begon zijn acteercarrière met een theatergezelschap op de middelbare school. Hij werd internationaal bekend door zijn samenwerking met "Inger Bergman" en kreeg daardoor rollen in onder andere Minority Report en Rush Hour.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

74 films in Utrecht deze week

74 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 180 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl