compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Adèle Exarchopoulos

Adèle Exarchopoulos

Adèle Exarchopoulos: films, nieuws

 

Biografie van Adèle Exarchopoulos

Adèle Exarchopoulos in Sibyl
Adèle Exarchopoulos in Sibyl

Adèle Exarchopoulos is een Frans tv- en filmactrice. Vaak speelt ze een kind of de jonge versie van een hoofdrolspeler, een bijrol of een tiener die naar zichzelf zoekt.

Adèle Exarchopoulos werd geboren in 1993 in Parijs. Haar vader geeft gitaarles en haar moeder is verpleegster. Ze begon al met acteren toen ze negen jaar oud was, om van haar verlegenheid af te komen. Dit deed ze tot 2005, in dat jaar maakt ze haar filmdebuut met de korte film Martha.

Een jaar later maakt ze haar televisiedebuut in de Franse politieserie R.I.S, police scientifique. Verder speelt ze in Boxes (2007), Les enfants de Timpelbach uit 2008 en Chez Gino uit 2011.

Ze krijgt in 2013 wereldwijde bekendheid met haar eerste hoofdrol in La vie d'Adèle. Voor deze rol ontving ze in hetzelfde jaar een Palme d'Or op het filmfestival van Cannes.

In 2014 speelt ze in Qui vive.

Trivia over Adèle Exarchopoulos

De opa van Exarchopoulos is Grieks. Dat maakt haar dus driekwart Frans en kwart Grieks.

Adèle Exarchopoulos In het nieuws

Lea Seydoux in La Vie D'Adele (c) Cineart

Lea Seydoux in Bond 24

10-10-2014 Franse actrice Léa Seydoux zal hoogstwaarschijnlijk als femme fatale te zien zijn in de nieuwste Bond-film. Dat melden diverse media op basis van een bericht van the Daily Mail.

Laatste filmnieuws

Adèle Exarchopoulos Feiten

© (c) Cinéart
acteur
Geboren 22-11-1993
Adèle Exarchopoulos is een Frans tv- en filmactrice. Ze werd geboren in Parijs. In 2005 maakte ze haar acteerdebuut. Ze ontving een Palme d'Or voor La vie d'Adèle.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+