compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Passages

Mogelijk schadelijk tot 14 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Passages

Delen op facebook
Passages
Nederlandse première: 24-8-2023
Frankrijk, 2023, 91 min,

In Passages ontmoet Tomas na de wrap-party van zijn laatste film Agatha, een jonge Franse lerares. Ze eindigen in bed. Trots vertelt Tomas zijn Britse echtgenoot Martin dat hij voor het eerst met een vrouw heeft geslapen. Martin besluit een vriendje te nemen en het lijkt een damspel te worden tussen de twee, maar dan raakt Agatha zwanger.

Bekijk bij:

Passages trailer en bijzonderheden

De Canadese cameravrouw Josée Deshaies werkte eerst als assistent camera voor veel bekende cameramensen die haar stimuleerden om als cameravrouw (Director of Photography, DOP) te gaan werken, haar eerste job als DOP was bij de film "Something Organic" (1998) van regisseur Bertrand Bonello, waarmee ze vaak samenwerkt en waardoor zij deels in Canada en deels in Frankrijk woont. Ze fotografeerde eerder Saint Laurent (2014), "A Brother's Love" (2019) en Nelly (2016).

Trailer van PassagesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Passageshttps://i1.ytimg.com/vi/SKV_nstyCHg/hqdefault.jpg2023-07-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Ira Sachs maakte eerder zeven films waaronder Frankie (2019), Little Men (2016) en Married Life (2007).

Adèle Exarchopoulos was recentelijk nog te zien in Fumer fait tousser (2022) en eerder in onder meer Mandibules (2020), The White Crow (2018), Orpheline (2016) en La vie d'Adèle (2013).

Franz Rogowski was eerder te zien in Grosse Freiheit (2021), Undine (2020), A Hidden Life (2019) en Transit (2018).


Ben Whishaw is bij het grote publiek vooral bekend van het personage Q in de Bond=films No Time to Die (2020), Spectre (2015) en Skyfall (2012); hij was ook te zien in Mary Poppins Returns (2018), The Lobster (2015), Cloud Atlas (2012) en Perfume: The Story of a Murderer (2006).

Passages - Bioscopen, Tijden & Tickets

Passages in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Wanneer de altijd nieuwsgierige filmmaker Tomas de jonge lerares Agathe ontmoet, stort hij zich halsoverkop in een gepassioneerde affaire. Ondanks zijn huwelijk met Martin is het samenzijn met een vrouw voor Tomas een nieuwe, opwindende ervaring die hij graag wil onderzoeken. Als Tomas' begeerte lijkt om te slaan naar liefde, zet dat zijn relatie met Martin op het spel. Maar wanneer Martin zelf een nieuwe relatie begint, kan de zelfzuchtige Tomas niet anders dan zijn aandacht weer volledig op zijn man richten. Eerlijk, intiem en schaamteloos sexy. Passages is een verhaal over een chaotische driehoeksverhouding waarbij verlangen voorop staat, maar geluk net buiten bereik blijft. In prachtige beelden en met overweldigende acteerprestaties van Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos weet regisseur Ira Sachs (Little Men, Love is Strange) de complexiteit, tegenstrijdigheid en pijnlijkheid van liefde en begeerte in al zijn puurheid te vangen. Passages ging in première op Sundance Film Festival en de Berlinale en ontving internationaal vele lovende kritieken.

Productiemaatschappij: SBS Productions

Cast & Regisseur