compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 48: deze week in première

Speelweek 48: deze week in première

Elke donderdag komen er nieuwe films in de bioscopen van Nederland. Deze week wordt natuurlijk niet overgeslagen. Deze week hebben we zeven nieuwe films. De film van de week is Mannenharten.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Zes mannen ontmoeten elkaar in een sportschool. Ze zijn verschillend, maar ze hebben één ding gemeen: Ze willen allemaal geluk vinden in de liefde. Allemaal hebben ze herkenbare problemen, voor mannen, maar óók voor vrouwen.

Bekende acteurs die in deze film spelen zijn Barry Atsma, Daan Schuurmans en Georgina Verbaan. Het is een Nederlandse remake van de succesvolle Duitse film Männerherzen.

De volgende film is de spannende Oldboy. Joe Doucett is twintig jaar geleden zonder reden ontvoerd en gevangen gehouden als hij opeens wordt vrijgelaten. Joe wil wraak en zal alles doen om de dader te vinden. Dan komt hij erachter dat hij nog steeds gevangen zit in samenzweringen en kwelling.

De film is geregisseerd door Spike Lee en is een remake van de Zuid-Koreaanse film Oldboy (2004). Die film is gebaseerd op de Japanse manga met dezelfde naam.

Dan gaan we de drugswereld in met Homefront. Phil Broker (Jason Statham) is een voormalig agent van de Drug Enforcement Administration (DEA) en verhuist met zijn familie naar een klein en rustig stadje. Daar komt hij in aanraking met de lokale drugsbende, geleid door Gator (James Franco).

Het script is jaren geleden al geschreven door Sylvester Stallone en is gebaseerd op het boek van Chuck Logan.

Deze week komt de eerste kerstfilm van het jaar uit: Midden in De Winternacht. Het is een week voor kerst als Max een grote eland door het dak van de schuur ziet vallen. Deze pratende eland, Moos, werkt voor de kerstman. Moos is de kerstman kwijt en met de hulp van Max moet hij de kerstman vinden voordat het kerst is.

De film is gebaseerd op het boek van de Duitse auteur Andreas Steinhöfel. Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar en heet net als de film Midden in de Winternacht.

We leren achtergrondzangers en achtergrondzangeressen kennen in Twenty Feet from Stardom. Achtergrondzangers en achtergrondzangeressen voegen meer toe aan liedjes dan je zou denken. Sterker nog, zonder deze mensen zouden monsterhits niet hetzelfde zijn. Deze documentaire vertelt de verhalen van een aantal achtergrondzangers en de grote stap van achtergrond naar podium.

In deze documentaire zijn ook een aantal iconische wereldsterren te zien, zoals David Bowie en Ray Charles, Bruce Springsteen en Sheryl Crow en meer.

Dan komen we bij het romantische Grand Central. Gary heeft op zijn jonge leeftijd al aardig wat baantjes versleten als hij bij een kernreactor gaat werken. Daar wordt hij verliefd op Karole, die getrouwd is met Toni. Gary wordt langzaam vergiftigd door de verboden liefde en de blootstelling aan nucleair materiaal.

Léa Seydoux, die hier de rol van Karole speelt, kan je gezien hebben in La vie d'Adèle.

Als laatste is er Het Land van Aankomst. Deze documentaire volgt zes Europese steden: Marseille, Stuttgart, Malmø, Birmingham, Antwerpen en Rotterdam. Centraal staat de toename van de immigratie. Hierdoor is de samenleving onomkeerbaar veranderd en worden de minderheden meerderheden.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Scheffer. Ook doet hij de regie met René Roelofs.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.