compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 16: nieuw in de bioscoop

Speelweek 16: nieuw in de bioscoop

Deze week komen er zoveel films in de bioscoop uit dat we nauwelijks weten waar we moeten beginnen: 12 nieuwe films maar liefst! De film van de week is Belle en het Beest (NL).

Delen op facebook
Trailer van Belle en het beest
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Belle en het Beest (NL) is een nieuwe bewerking van het bekende sprookje. De vader van Belle plukt een mooie roos uit een kasteeltuin. Het Beest, de kasteelheer, wordt hier zo boos over dat hij de vader van Belle wilt doden. Belle laat zich echter in zijn plaats gevangen nemen. Het kasteel blijkt een plek vol magie te zijn. Belle komt erachter dat het Beest eigenlijk een prins is.

De film wordt vernamelijk vertoond in de Nederlandstalige versie. De hoofdrollen worden gespeeld door Vincent Cassel en Léa Seydoux.

A Weekend in Paris gaat over het oudere echtpaar Nick en Meg gaat naar Parijs om te vieren dat ze dertig jaar getrouwd zijn. Ze proberen daar hun huwelijk nieuw leven in te blazen. Het gaat echter allemaal niet zoals gepland. Als ze een oud-leerling van Nick tegen het lijf lopen gaan ze bij hem dineren. Daar krijgt het echtpaar een nieuwe kijk op het leven.

Dan het spannende Oculus: een vrouw probeert haar broer vrij te krijgen die vast zit wegens moord. Ze probeert aan te tonen dat het slachtoffer is vermoord door een bovennatuurlijke kracht. Tijdens haar zoektocht komt ze erachter dat haar familie enkele gewelddadige geheimen heeft.

Katee Sackhoff die hier de hoofdrol speelt, speelde een van de hoofdrollen in de TV-serie Battlestar Galactica.

Voor kinderen zijn er deze week twee films de moeite waard: In Flits & Het Magische Huis (NL) leeft de jonge kater Flits zijn leven alleen. Als hij een schuilplaats zoekt, komt hij terecht in het huis van goochelaar Laurens. Hij wordt vrienden met de huisdieren en het robot speelgoed van Laurens. Dit huis wordt echter verkocht. Flits en zijn nieuwe vrienden proberen kopers af te schrikken.

Dan Tinkerbell: The Pirate Fairy of TinkerBell en de Piraten (NL): Zarina is een onbegrepen elfje dat Blauwe Elfenstof steelt. Ze gaat ermee naar piraten van de Schedelrots om hun samen te werken. Aan Tinker Bell en haar vrienden de taak om de Elfenstof terug te halen bij de piraten. Vervolg op Secrets of the Wings.

Wielerfanaten moeten naar Nieuwe Helden: een documentaire over de wielerploeg Argos die de Tour de France wilt winnen zonder het gebruik van doping. Ze weten dat ze niet kunnen winnen in de bergen omdat daar EPO voor nodig is. Ze leggen zich toe op de sprint.

Supernova is een film geschreven en geregisseerd door Tamar van den Dop: Meis, gespeeld door Gaite Jansen, woont met haar ouders en oma in een huis aan de bocht van de weg. Ze droomt van een bijzonder leven maar het enige wat ze meemaakt zijn vrachtwagens die uit de bocht vliegen en hun huis rammen.

[url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_supernova-in-details-zitten-patronen-van-het-grote_4340.htmlLees ook ons interview met Tamar van den Dop![/url]

We gaan verder met Pompeii: De slaaf Milo droomt van vrijheid en een huwelijk met Cassia. Cassia is echter al vergeven aan de corrupte Romeinse senator Corvus. Als de vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit zijn laatste kans is op vrijheid.

De jonge Poolse Ewa (Marion Cotillard) gaat in The Immigrant in New York wonen waar ze door de agressieve pooier Bruno (Joaquin Phoenix) wordt gedwongen te werken als burlesque gezelschapsdame. De illusionist Orlando (Jeremy Renner) probeert haar te redden uit dit bestaan.

Uit Ierland hebben we Run & Jump: De Ier Connor wordt getroffen door een beroerte waardoor zijn persoonlijkheid verandert. Dan komt er een Amerikaanse onderzoeker bij zijn gezin inwonen om hen te observeren. Zijn komst maakt de situatie nog verwarrender voor Connor en zijn vrouw Vanetia.

Liefhebbers van Xavier Dolan opgelet: Tom reist in Tom à la ferme van de stad naar zijn geboortedorp voor de begrafenis van zijn ex-geliefde. Diens moeder was niet op de hoogte van haar zoon's homoseksualiteit en van Tom heeft ze nog nooit gehoord. De broer van de overledene legt Tom een aantal bizarre regels op om de familie-eer te redden.

We sluiten af met Capsule: Doordat de kosmische straling op Aarde toeneemt wordt het leven onmogelijk. De wetenschapper Ichigo ontwikkelt een capsule waarin enkele uitverkorenen kunnen overleven. Om te worden uitverkoren meet Ichigo het vermogen om lief te hebben.

Capsule is een afstudeerfilm van Faaam, de Film Actors Academy and Masterclasses. Het is de eerste keer dat er een film van die opleiding een bioscooprelease krijgt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.