compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 14: nieuw in de bios!

Speelweek 14: nieuw in de bios!

Het is weer druk in de bioscopen deze week! Er komen maar liefst tien nieuwe films en we hebben dus een hoop te bespreken. De film van de week is Trumbo.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Trumbo speelt zich af in het Hollywood van 1947. Dalton Trumbo is een van de beste scenarioschrijvers maar zijn lidmaatschap van de Communistische Partij zorgt er echter voor dat hij zijn baan kwijtraakt en niet meer kan werken. Trumbo komt op de zwarte lijst maar weet toch te werken.

De hoofdrol wordt gespeeld door Bryan Cranston die we altijd zullen herinneren als Walter White in Breaking Bad.

Dan The Huntsman Winter's War, het vervolg op Snow White and the Huntsman. Freya heeft een leger opgebouwd op wraak te nemen op haar zus Ravenna, de boze koningin. De leden van haar leden mogen niet liefhebben. Als de Huntsman en Sara dit toch doen, worden ze verbannen.

Deze film is een prequel van Snow White and the Huntsman. De affaire van Kristen Stewart en regisseur Rupert Sanders zorgde voor roet in het eten voor deze tweede film. Uiteindelijk is er een nieuwe film geschreven zonder Stewart in de hoofdrol.

Iets heel anders is A Bigger Splash. Een beroemde zangeres neemt pauze op een eiland met haar vriend terwijl ze herstelt van een operatie aan haar stembanden. Dan komt haar oude producer en oude geliefde aan op het eiland met zijn dochter. Er ontstaat een vreemde verhouding tussen de vier.

Vergeet ook niet de recensie te lezen van deze film!

Als je meer in de stemming bent voor actie moet je naar Triple 9. Een groep criminele en corrupte agenten staan onder druk van de Russische maffia. Om aan geld te plannen een moord op een jonge politieagent zodat ze de grootste overval kunnen plannen.

Triple 9 (999) is de politiecode voor wanneer er een agent gewond is.

Meer zin in een mooi drama? Ga dan naar Miss You Already. Jess (Drew Barrymore) en Milly (Toni Collette) zijn al vanaf jongs af aan onafscheidelijk. Milly is de wilde van de twee maar heeft een braaf gezin terwijl de rustige Jess niets liever wil dan een gezinsleven. Hun beide levens staan op z'n kop wanneer Milly plotseling een verschrikkelijke diagnose krijgt.

Voordat Drew Barrymore de rol van Jess kreeg, werden Jennifer Aniston en Rachel Weisz overwogen.

Deze week hebben we ook een Nederlandse productie: The Land of the Enlightened. Een groep Afghaanse kinderen graaft oude mijne op om ze vervolgens door te verkopen aan andere kinderen die de explosieven gebruiken in de mijnen. Ondertussen wachten ze totdat de Amerikaanse soldaten uit hun land vertrekken.

In Keeper maken we kennis met Melanie en Maxime. Ze zijn vijftien, worden verliefd en samen ontdekken ze hun seksualiteit. Dan ontdekt Melanie dat ze zwanger is. Wat doen ze? Moet Maxime zich richten op het vaderschap of op zijn voetbalcarrière?

In "The Prosecutor the Defender the Father and His Son" staan twee advocaten tegenover elkaar in het Joegoslavië-tribunaal. De verdediging is erin geslaagd om alle beschuldigingen richting Milorad Krstić te weerleggen. De openbaar aanklager komt echter met een getuige die beweert een van Krstić's soldaten te zijn geweest.

Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag.

Fans van Idris Elba moeten naar Second Coming. Jackie en Mark (Elba) hebben een 11-jarige zoon en Jax is in verwachting van haar tweede kind. Jax heeft haar man echter nog niets verteld. Hun huwelijk komt onder druk te staan en ook hun zoon krijgt er last van.

Deze film won VPRO Big Screen Award IFFR 2015 op het filmfestival van Rotterdam.

We sluiten af met A Haunting History. In deze documentaire volgen we Anuol, een advocaat uit Sudan die in Engeland heeft gestudeerd. Na zijn terugkeer uit Engeland zet hij zich in voor mensenrechten maar zijn opvattingen botsen met de opvattingen van zijn thuisland.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.