compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 35: nu in de bioscoop

Speelweek 35: nu in de bioscoop

We hebben een hele volle speelweek vandaag dus we hebben veel te bespreken. Er komen elf nieuwe films uit en de film van de week is Trainwreck.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Trainwreck maken we kennis met Amy (Amy Schumer) die niet in monogamie gelooft. Ze gaat veel uit met verschillende mannen en is ervan overtuigd dat alle mannen er exact hetzelfde over denken als zij. Totdat ze van haar baas een artikel moet schrijven over sportdokter Aaron (Bill Hader). Ondanks Amy's vervormde beeld van liefde en relaties voelt ze een klik met de vreemde snuiter en ze begint zich af te vragen of een normale monogame relatie misschien ook leuk kan zijn.

BiosAgenda sprak met hoofdrolspelers Amy Schumer, Bill Hader, Vanessa Bayer en regisseur Judd Apatow over deze film. Dat interview zie je hier terug!

Voor Victoria gaan we naar Berlijn waar de de Spaanse Victoria vier Duitse jongens ontmoet en met hen op stap gaat. De jongens hebben echter andere plannen en algauw is Victoria verwikkeld in een bankoverval. Victoria moet in korte tijd belangrijke beslissingen nemen.

Deze film ziet eruit als één take. Andere films waarin dit gebeurde was Birdman en Russian Ark. Die laatste film is ook daadwerkelijk in één take opgenomen.

Iets heel anders is American Ultra: Het rustige leventje van een stoner en zijn vriendin wordt opgeschrikt wanneer zijn verleden hem inhaalt. Plotseling zijn ze op de vlucht voor de overheid. Het blijkt namelijk dat hij eigenlijk aan geheim agent is. De hoofdrollen worden gespeeld door Jesse Eisenberg en Kristen Stewart die eerder samen te zien waren in Adventureland.

Bijzonder is X+Y: Nathan is een tiener die moeite heeft met het leven op school. Hij vindt echter rust in getallen en wiskunde. Met hulp van zijn leraar Mr. Humphreys plaatst hij zich voor de Internationale Wiskunde Olympiade die hem naar Taiwan brengt.

Deze film kreeg bij de British Independent Film Awards vier nominaties waarvan drie voor de acteurs. De awards gingen uiteindelijk naar andere films.

Love is de nieuwe film van Gaspar Noé: Murphy vertelt Electra zijn erotische wensen weten. Zij laat op haar beurt weten het wel een keer met een vrouw te willen doen. Samen met Omi komen ze terecht in een driehoeksverhouding waarin de liefde wordt gevierd.

Dan We Are Your Friends: Een jonge DJ doet zijn best om het te maken in de scene. Hij werkt aan een track die zijn doorbraak moet betekenen. Hij krijgt hulp van een gevestigde DJ die hem verder helpt. Maar dan ontmoet hij zijn vriendin.

Een bekende DJ, DJ Alesso, leerde hoofdrolspeler Zac Efron hoe hij moest mixen en bewegen achter de draaitafels.

Een dag in 't jaar is de afstudeerfilm van Margot Schaap. De opnames van de film zijn gemaakt door elke maand van een jaar één dag te filmen. Drie vrienden verlaten gezamenlijk een feest tijdens Oud & Nieuw. Alledrie rouwen ze om de vierde, die er niet meer is: hun hun broer, vriend en eerste liefde. Terwijl ze lopen gaat er een jaar voorbij, terwijl de drie het ervaren als één dag.

Stoedjent is een film uit Kazachstan gebaseerd op de klassieke roman Misdaad & Straf van Dostojevski. Een filosofie-student ziet hoe Kazachstan in verval raakt. Zelf heeft hij nauwelijks geld om eten te kopen. Hij vraagt zich af of een daad van geweld morele duidelijkheid kan geven. Bij wijze van experiment vermoordt hij de eigenaar van een winkel.

Jauja draaide in het Un Certain Regard programma van het filmfestival van Cannes waar hij de FIPRESCI prijs won. Het is de 19-eeuw en een Deense legerkapitein gaat in de wildernis van Zuid-Amerika op zoek naar zijn vermiste dochter. Algauw verandert de reis in een existentiële zoektocht.

In de documentaire Sombra di Kolo laten dertig eilandbewoners van Curaçao zien welke invloed hun huidskleur heeft op hun dagelijks leven. Angela Roe praat met mensen van allerlei lagen uit de bevolking.

Deze film is de eerste film die wordt uitgegeven door Full Colour Entertainment, een nieuwe filmdistribiteur die zich volledig richt op de zwarte film.

We sluiten af met nog een documentaire: Carnotstraat 17: Huis van Aankomst: Op Carnotstraat 17 in Antwerpen zat vroeger een beroemde bioscopen waar filmsterren op de rode loper verschenen. Nu is het een huis waar veel migrantenfamilies wonen. Regisseur Klara Van Es laat de buurtbewoners mijmeren over verleden en heden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.