compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > James Gandolfini

James Gandolfini

James Gandolfini: films, nieuws

 

Biografie van James Gandolfini

Enough Said
James Gandolfini en Julia Louis-Dreyfus in Enough Said

James Gandolfini was een Amerikaans film- en televisieacteur die door zijn hoofdrol als Tony Soprano in de populaire serie The Sopranos wereldberoemd werd. Op 51-jarige leeftijd overleed hij aan een hartaanval.

Van The Sopranos werden zes seizoenen gemaakt van 1999 tot 2007 en de serie won vele prijzen. Gandolfini won zelf onder meer drie Emmy Awards en een Golden Globe.

James Gandolfini begon zijn carrière als acteur in het theater in New York en speelde vanaf de jaren negentig in diverse films zoals bijvoorbeeld True Romance. Hij overleed op 51-jarige leeftijd aan een hartaanval in Rome, tijdens een vakantie met zijn zoon. Postuum is Gandolfini nog te zien in de films Enough Said en The Drop.

James Gandolfini In het nieuws

Speelweek 44: nieuw in de bioscoop

29-10-2014 De herfstvakantie zit erop maar dat betekent niet dat er geen nieuwe films weer worden uitgebracht. Integendeel zelfs. Deze week komen er negen nieuwe films uit en de film van de week is The Drop.

James Gandolfini en Tom Hardy (c) 20the Century Fox via Warner Bros.

Interview met Michaël R. Roskam

28-10-2014 Aanstaande donderdag komt The Drop uit, de nieuwe film van Michael R. Roskam. De film heeft een cast met grote namen waaronder Tom Hardy en James Gandolfini. BiosAgenda sprak met de regisseur over zijn nieuwe film.

Speelweek 3: deze week in première

15-1-2014 Januari is normaal gesproken altijd een rustige maand op filmgebied maar dit jaar zit dat anders. Er zijn maar liefst acht nieuwe films uit. De film van de week is For Those in Peril.

James Gandolfini

James Gandolfini overleden

20-6-2013 Acteur James Gandolfini is overleden. Gandolfini was vooral bekend van zijn rol als Tony Soprano die hij zes seizoenen vertolkte. Gandolfini werd 51 jaar.

Laatste filmnieuws

James Gandolfini Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 18-9-1961, overleden 19-6-2013
James Gandolfini was een Amerikaans film- en televisieacteur die door zijn hoofdrol als Tony Soprano in de populaire serie The Sopranos wereldberoemd werd.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+