compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 3: deze week in première

Speelweek 3: deze week in première

Januari is normaal gesproken altijd een rustige maand op filmgebied maar dit jaar zit dat anders. Er zijn maar liefst acht nieuwe films uit. De film van de week is For Those in Peril.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In For Those in Peril volgen we Aaron: een jonge visser die woont in een kleine, hechte gemeenschap in Schotland. Hij overleeft als enige een bootongeluk waarbij zijn broer en vier anderen om het leven komen. Aangespoord door lokale folklore sluit het dorp hem buiten. Aaron gaat op onderzoek uit of zijn broer wel echt is overleden.

De titel For Those In Peril refereert aan een strofe uit de hymne Eternal Father, Strong to Save, vaak geassocieerd met vissers en marine.

Dan actie met Jack Ryan: Shadow Recruit: Jack Ryan is in deze film een jonge analist bij de CIA. Hij raakt betrokken bij een complot voor een terroristische aanslag van Rusland op de economie van de Verenigde Staten. Hij moet dit laten mislukken.Jack Ryan is een personage uit de boeken van auteur Tom Clancy, die 1 oktober dit jaar overleed. Dit is de vijfde film in de Jack Ryan serie.

Enough Said is een van de laatste films met James Gandolfini. Hij overleed in juni 2013 aan een hartaanval. Hij werd wereldberoemd met zijn rol als Tony Soprano.

Eva is een gescheiden vrouw die een nieuwe man ontmoet: Albert. Ze hebben al een relatie als Eva bevriend raakt met Marianne, de ex-vrouw van Albert. Eva komt achter de waarheid over Albert en begint te twijfelen aan hun relatie

All Is Lost is een film met maar één acteur: Robert Redford: Een zeeman komt in aanvaring met een containerschip waardoor zijn navigatieapparatuur kapot gaat. Hij moet in zijn eentje zien te overleven met de hete zon, rondcirkelende haaien en een teruglopende voorraad levensmiddelen.

Bijzonder is dat er vrij weinig muziek in de film zit en desondanks won de film hier een Golden Globe voor.

Much Ado About Nothing is een moderne vertelling van het verhaal van Shakespeare: In versie raken talloze personages verstrikt in een web van liefde en verraad. De Italiaanse setting van het originele toneelstuk is vertaald naar de moderne tijd.

Regisseur Joss Whedon kennen we van TV-series als Buffy the Vampire Slayer en als regisseur van The Avengers. Met deze film laat hij zich van een andere kant zien.

Voor kinderen is "Pelle en de dierenrovers" wellicht leuk: Pelle de politiewagen moet een het ei van een adelaar beschermen. Een groep dierenrovers zitten achter het ei aan. Vervolg op Pelle en de Waterdieven en winnaar van een Beste Kinderfilm award in Noorwegen.

We gaan verder met Shell: De zeventienjarige Shell en haar vader wonen en werken op een afgelegen tankstation in Schotland. Af en toe komt er een verdwaalde automobilist langs. Met zijn tweeën moeten ze de koude winter doorbrengen. Shell wil op een gegeven moment haar isolement doorbreken.

We sluiten af met Winter Nomads: dit is een documentaire over twee herders die in vier maanden een afstand van 600 kilometer tussen Zwitserland en Frankrijk afleggen met hun schapen. De documentaire geeft weer hoe de herders met hun dieren omgaan, de mensen die ze ontmoeten en het bijzondere herdersbestaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.