compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 44: nieuw in de bioscoop

Speelweek 44: nieuw in de bioscoop

29-10-2014 De herfstvakantie zit erop maar dat betekent niet dat er geen nieuwe films weer worden uitgebracht. Integendeel zelfs. Deze week komen er negen nieuwe films uit en de film van de week is The Drop.

Delen op facebook

In The Drop maken we kennis met Bob, een barkeeper die in de 'dropbar' van zijn neef werkt. De bar wordt door de criminelen van Brooklyn gebruikt om geld weg te sluizen. Op een avond wordt de bar en de opbrengst weggeroofd. Bob en zijn neef moeten het geld terug zien te vinden. Ondertussen vindt Bob een hond in de vuilnisbak.

Dit is de laatste film van James Gandolfini, de acteur die wereldberoemd werd met The Sopranos. Hij overleed in juni 2013.

Meer weten over de film? Kijk dan nu ons interview met de regisseur!

Bijzonder is Dansen op de vulkaan: later begint nu, is het motto van tiener Maarten (Nils Verkooijen). Op het eerste opzicht een doodnormale jongen, die muziek luistert, gamet en zich bezig houdt met zijn grootste passie dansen. Dit doet hij liefst met zijn vaste danspartner Roxanne (Gina van Os). Hij leidt echter aan een dodelijke stofwisselingsziekte die hij voor zijn vrienden verborgen houdt.

Deze film is ontstaan uit eigen initiatief van Nils Verkooijen. Foto's van de premiere zien? Klik dan hier!

Fans van horror kunnen naar Ouija: Nadat hun beste vriend tragisch is omgekomen in een ongeluk wil een groep vrienden contact met haar opnemen. Dit doen ze met een ouijabord. Wat ze echter niet beseffen, is dat ze hiermee donkere krachten loslaten en dat dit bord geen spelletje is, maar echt.

Het ouijabord kent zijn oorsprong in China en is eind negentiende eeuw geïntroduceerd als spelletje in de Westerse wereld. Sinds 1920 zien we het bord opduiken in allerlei films.

Dan een rerelease: Een Vlucht Regenwulpen wordt opnieuw in de bioscoop uitgebracht. Een schuchtere, wereldvreemde celbioloog heeft nog zeven dagen te leven mits hij een vrouw vindt. Zijn snelle alter ego helpt hem hierbij een handje en dwingt hem dingen te doen die hij uit zichzelf nooit zou durven.

20,000 Days on Earth is een mengvorm van fictie en realiteit. Nick Cave beleeft zijn 20.000e dag als mens op de aarde. In deze fictieve 24 uur zien we zijn dagelijkse beslommering, gesprekken met zijn therapeut, de opnamen van zijn album Push the Sky Away en een bezoek aan zijn eigen beeldarchief. Daar voert Nick niet gefantaseerde gesprekken met enkele sleutelfiguren uit zijn leven.

Fictie & realiteit worden verweven in dit intieme portret van Nick Cave, frontman van The Bad Seeds, schrijver en culuuricoon.

We gaan naar Brazilie voor A Wolf At The Door: het dochtertje van Sylvia en Bernardo is ontvoerd. De verdenking ligt op Bernardo's maîtresse Rosa. Dat markeert het begin van een reis van donkere verlangens, leugens en een driehoeksverhouding.

Wild Tales is een mozaïek vertelling met zes korte verhalen waarin mensen de controle verliezen en tot ontploffing komen. Want wat is daarvoor nodig? Voor de een zal dat een overspelige echtgenoot zijn, de dagelijkse rompslomp, iets onbenulligs en voor de ander een tragische gebeurtenis. Een film waarin wraak en geweld samenkomen.

De film werd met een 10 minuten durende staande ovatie ontvangen op het Cannes Filmfestival 2014.

In Song from the Forest maken we kennis met Louis Sarno. Hij hoorde 25 jaar geleden een bepaald liedje op de radio, raakte hier gefascineerd door en besloot de melodie te gaan traceren tot aan de regenwouden van Centraal-Afrika. De bron van dit geluid, bleek afkomstig te zijn van een pygmee-stam genaamd Bayaka. Hij besloot hier te blijven wonen, waar hij een van hen werd en zelfs een zoon kreeg. Maar nu is het punt gekomen om zijn zoon mee te nemen naar zijn vaderland Amerika.

We sluiten af met The Disappearance of Eleanor Rigby: Him & Her. Connor (James McAvoy) en Eleanor (Jessica Chastain) zijn een jong getrouwd stelletje die in New York city wonen. Hij brengt zijn dagen door in het restaurant waar hij werkt en zij keert terug naar school om een vervolgstudie te doen. Maar er gebeurd iets, wat hun levens zal veranderen en huwelijk zal laten wankelen.

Deze film bestaat uit twee verschillende films: Him & Her. Er bestaat ook een versie die Them heet. Deze versie is een re-edit van de twee films samen en duurt een uur korter. Deze versie wordt in Nederland niet uitgebracht.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.