compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 29: deze week in première

Speelweek 29: deze week in première

Het is opvallend hoeveel films er deze zomer uitkomen: normaal gesproken is het vrij leeg in de bioscopen. Deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is Pacific Rim.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de Grote Oceaan ontstaat er een portaal naar een andere dimensie. Al snel komen hier grote aliens uit die de mensheid bedreigen. Om de aliens te verslaan worden er enorme vechtrobots gebouwd die bestuurd worden door twee piloten die met een neurale brug aan elkaar verbonden zijn.

De computerstem van de AI van de robots wordt gedaan door Ellen McLain. Ze gebruikt dezelfde stem als van GLadOS van het beroemde computerspel Portal.

Girl Most Likely stond eerder bekend onder de titel Imogene. Onder die titel werd de film vertoond op verschillende festivals.
Nadat haar vriend het heeft uitgemaakt probeert Imogene haar zelfmoord in scene te zetten om hem terug te winnen. Dit loopt echter anders dan verwacht en ze wordt onder toezicht geplaatst van haar gokverslaafde moeder (Annette Benning).

Annette Benning kennen we van haar sterke rol in American Beauty en meer recentelijk in The Kids Are All Right.

The Purge was een onverwachts succes in de Amerikaanse bioscopen. Er is al een vervolg aangekondigd. In 2022 is de criminaliteit lager dan ooit. Dit heeft de overheid voor elkaar gekregen door eens per jaar alle criminele activiteiten, waaronder moord, toe te staan. In deze 12-urige periode sluit het gezin Sandin hun huis helemaal af. Maar dan komt er een vreemde aan de deur die om help vraagt.

Dan Unconditional. De tweeling Owen en Kristen wonen met hun moeder in een troosteloze wijk van een Noord-Engelse stad. Als de mooie en charismatische Liam langskomt valt Kristen als een blok voor hem. Hij nodigt echter Owen uit om te gaan stappen. Liam biedt Owen onvoorwaardelijke liefde maar wel op een voorwaarde.

Regisseur Bryn Higgins maakte eerder documentaires waar hij veel succes mee had: zo werd hij meerdere malen genomineerd voor een BAFTA. Dit is zijn speelfilmdebuut.

À coeur ouvert gaat over Mila en Javier die beiden hartchirurg zijn. Ze houden heel veel van hun vak. Als Mila onverwacht zwanger raakt is het de vraag of de verandering in hun leven hun relatie zal overleven. Ook het alcoholgebruik van Javier is een bedreiging.

Juliette Binoche, die de rol van Mila speelt, hoeft als actrice eigenlijk nauwelijks introductie. In 2012 zagen we haar nog in Cosmopolis.

We blijven in de Franse sferen met Cherchez Hortense: Damien wordt door zijn vrouw gedwongen om zijn vader een gunst te vragen: zijn vader kan namelijk immigratiepapieren regelen voor Zorica. Damien en zijn vader hebben echter een grote hekel aan elkaar. Met Kristin Scott Thomas en Jean-Pierre Bacri.

Shun Li and the Poet werd voltooid in 2011 en maakte een lange reis langs verschillende filmfestivals onder de titel Io Sono Li. De film is nu eindelijk in Nederland te zien. De Chinese immigrante Shun Li werkt keihard in een Italiaans naaiatelier om haar zoon die in China woont te onderhouden. Als wordt overgeplaatst naar een eilandje sluit ze vriendschap met de uit Joegoslavië afkomstige Bepi. De gemeenschap reageert echter zeer negatief op deze vriendschap.

We eindigen met Grown Ups 2: Lenny wil met zijn familie verhuizen naar zijn oude stad om daar samen te zijn met zijn oude vrienden en hun kinderen. Maar eenmaal daar blijkt de stad vol vreemde figuren te zitten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.