compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Le Pot-au-Feu

The Taste of Things

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Le Pot-au-Feu

Juliette Binoche (Eugénie) en Benoît Magimel (Dodin Bouffant)

Juliette Binoche (Eugénie) en Benoît Magimel (Dodin Bouffant)

Delen op facebook
Le Pot-au-Feu
Nederlandse première: 7-12-2023
België, Frankrijk, 2023, 135 min,

In Le Pot-au-Feu werken Eugenie - een gewaardeerde kok - en Dodin - de fijnproever al twintig jaar samen, hun band groeit van werkneemster-werkgever naar een romance en leidt tot heerlijke gerechten die zelfs indruk maken op de meest illustere chef-koks ter wereld. Wanneer Dodin wordt geconfronteerd met de onwil van Eugenie om zich aan hem te binden, besluit hij voor haar te gaan koken.

Bekijk bij:

Le Pot-au-Feu trailer en bijzonderheden

Officiële inzending van Frankrijk voor de categorie 'Best International Feature Film' van de 96e Academy Awards in 2024.

Trailer van Le Pot-au-FeuBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Le Pot-au-Feuhttps://i1.ytimg.com/vi/AvYuh-3rCzY/hqdefault.jpg2023-10-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Tran Anh Hung regisseerde eerder Eternité (2016), Norwegian Wood (2010), Cyclo (2000) en The Scent of Green Papaya (1993).

Le Pot-au-Feu - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le Pot-au-Feu in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken. Le Pot-au-feu van de Frans-Vietnamese cineast Tr?n Anh Hùng werd bijzonder goed onthaald op het filmfestival in Cannes. Niet voor niets won de film er de prijs voor Beste Regie. Het verhaal van de film is geïnspireerd op het in 1924 gepubliceerde boek 'La vie et la passion de Dodin-Bouffant' van de Zwitserse schrijver Marcel Rouff. De film is een hommage aan de Franse gastronomie. Regisseur Tr?n Anh Hùng brengt de gerechten prachtig in beeld en zet de tijd stil. In deze culinaire vertelling, vertolkt Pierre Gagnaire, een van Frankrijks toonaangevende chef-koks met 14 Michelin-sterren, de rol van culinair regisseur. De Franse topacteurs Juliette Binoche en Benoît Magimel spelen de twee geliefden en delen het scherm met een diverse cast van Franse groenten, zeevruchten, vlees... en behoorlijk wat boter. Een film voor fijnproevers!

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), Curiosa Films, France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Gaumont, Investisseurs Tax Shelter (support), Région des Pays-de-la-Loire (support), Société des Producteurs de Cinéma et de Télévision, Tax Shelter du Gouvernement Fédéral Belge (support, uFund (in association with), Umedia (co-production)

Cast & Regisseur

Benoît Magimel

Dodin Bouffant
Sarah Adler

La mère de Pauline
Mhamed Arezki

Le Prince
Anh Hung Tran

Regisseur
Le Pot-au-Feu poster