compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 19

Deze week in première: speelweek 19

9-5-2012 Het is woensdag en dat betekent dat er morgen weer een stel film films in premiere gaan! Het zijn er deze week weer zeven. We zetten ze weer op een rij.

Delen op facebook

De film van de week is Dark Shadows. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige TV serie uit de jaren '60. In 1772 werd Barnabas (Johnny Depp) veranderd in een vampier en levend begraven door de heks Angelique. Hij wordt bevrijd uit zijn tombe in de jaren '70 van de twintigste eeuw. De regie is van Tim Burton.

Dan het Nederlandse Jackie. De tweeling Sofie en Daan, gespeeld door Carice en Jelka van Houten, zijn opgevoed door twee vaders. Op een een gegeven moment krijgen ze een telefoontje uit Amerika van hun biologische moeder. Met de voor hen onbekende vrouw gaan ze op reis door de VS.

Marley is een documentaire over de legendarische reggea artiest Bob Marley. Voor deze film zijn de privéarchieven van de familie gebruikt waardoor er unieke beelden te zien zijn.

Dan Spetters. Bij de oudere lezers zal dit vast een belletje doen rinkelen want dit is een rerelease van de film van Paul Verhoeven uit 1980. De film is een ruige, met geweld en seksscènes doordrenkte exploitatiefilm over vijf jonge mensen die zich door het leven slaan. De drie jongens willen motorcrosser worden. Eén van hen krijgt een ongeluk waardoor hij invalide wordt.

Uit Frankrijk hebben we Elles, met de altijd goede Juliette Binoche. Zij speelt Anna en werkt als journalist voor het tijdschrijft Elle, waar ze werkt aan een artikel over studenten die bijverdienen in de prostitutie.

De actiefilm Act of Valor gaat over een groep Navy SEAL's. Als een team een ontvoerde CIA agente redden komen ze erachter dat er een terroristisch complot wordt beraamd tegen de Verenigde Staten. In de film spelen echte Navy SEAL's mee. Zij blijven echter anoniem en staan dus ook niet bij de credits.

Als laatste hebben we het Libanese Et maintenant, on va où?. De vrouwen van een Libanees dorp besluiten dat de mannen zich buiten religieuze conflict moeten houden en saboteren radio en TV om hen te isoleren van de werkelijkheid. Van en met Nadine Labaki.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.