compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve: films, nieuws

 

Biografie van Catherine Deneuve

Catherine Deneuve in De son vivant
Catherine Deneuve in De son vivant
Catherine Denueve werd in 1943 in Parijs geboren als dochter van twee acteurs. Ze maakte haar filmdebuut in 1957 en ging door met kleine rollen in kleine films. In 1964 brak ze door met haar rol in de musical "The Umbrellas of Cherbourg". Vervolgens speelde ze een schizofrene moordenares in Roman Polanski's Repulsion en een getrouwde vrouw die als een part-time prostituee werkt in Luis Buñuels meesterwerk Belle de Jour.

In de jaren zeventig deed haar rol in "Francois Truffaut"s "The Last Metro" haar carrière heropleven. Voor haar rol in het epische drama 'Indochina' kreeg ze haar eerste Academy Award Nominatie.

Deneuve wordt geschaard onder de 'grandes dames' van het Franse cinema, samen met Simone Signoret, Jeanne Moreau, Isabelle Huppert en Juliette Binoche.

Trivia over Catherine Deneuve

Als archetype van de Gallische schoonheid volgde ze Brigitte Bardot op als het model voor Marianne, het symbool van de Franse Republiek, te zien op Franse munten en postzegels.

Deneuve was ooit de muze van ontwerper Yves Saint-Laurent, die haar kleding verzorgde in o.a. Belle de Jour.

Samen met acteur Marcello Mastroianni maakte ze vijf films, waaronder 'Les Cents Nuits de Simon Cinéma'.

Catherine Deneuve In het nieuws

Jennifer Lawrence in mother!, from Paramount Pictures and Protozoa Pictures., © 2017 Paramount Pictures. All rights reserved.

Recensie mother!

'Jennifer Lawrence is iets te gastvrij in mother!'

13-9-2017 Darren Aronofsky is een van de meest getalenteerde filmmakers van Hollywood. Het is dus niet vreemd dat er halsreikend naar zijn nieuwste film mother! werd uitgekeken. Op papier leek het verhaal immers de potentie te hebben om een moderne Rosemary’s Baby te worden. Maar toen de film op de filmfestivals van Venetië en Toronto werd vertoond, werd er door de pers vooral flink gelachen...

Speelweek 27: nu in de bioscoop

Array

1-7-2015 Wist je dat de meeste bioscopen in Nederland airco hebben tegenwoordig? Dat was vroeger wel anders. Een hele goede reden om naar de bioscoop te gaan! Er komen 10 nieuwe films uit en de film van de week is Minions.

Speelweek 44: deze week in première

Array

30-10-2013 Morgen is het week zo ver: er draaien nieuwe films in de bioscopen! Deze week zijn het er zes. De film van de week is Thor: The Dark World.

Tony Scott

Regisseur Tony Scott (68) pleegt zelfmoord

Array

20-8-2012 Tony Scott is overleden. Afgelopen zondag heeft de regisseur zelfmoord gepleegd door van een brug af te springen. Scott werd 68 jaar.

Box Office Update - week 24 2009

The Hangover aan top

16-6-2009 Echte mannenfilm die zich afspeelt in Las Vegas behaalt de eerste plaats. Terminator Salvation zakt twee plaatsen.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Catherine Deneuve Feiten

Catherine Deneuve in La Vérité (The Truth)
acteur, producent, stemacteur
Geboren 22-10-1943
Catherine Deneuve brak in 1964 door met de musical "The Umbrellas of Cherbourg". Ze is één van de grandes dames van het Franse cinema.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Den Haag deze week

66 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 121 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl