compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 27: nu in de bioscoop

Speelweek 27: nu in de bioscoop

Wist je dat de meeste bioscopen in Nederland airco hebben tegenwoordig? Dat was vroeger wel anders. Een hele goede reden om naar de bioscoop te gaan! Er komen 10 nieuwe films uit en de film van de week is Minions.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Minions ken je uit de film Despicable Me, die gele wezentjes. De Minions bestaan al veel langer dan de mens. Door de eeuwen heen zijn ze altijd trouw geweest aan de grootste slechteriken. Het enige probleem was dat ze niet altijd even competent waren waardoor ze nu geen meesterschurk meer hebben om te dienen. En dus leiden de Minions een doelloos bestaan. Totdat drie dappere Minions het beu zijn en de wijde wereld in trekken om een nieuwe meester te vinden.

Leuk voor de liefhebbers van naakte mannen: Magic Mike XXL: Het is drie jaar nadat Mike (Channing Tatum) uit het strippersbestaan stapte om het te gaan maken in het 'normale' leven. Inmiddels hebben zijn oude stripbuddies besloten er ook de brui aan te geven. Maar de heren zijn niet van plan om stilletjes te stoppen. Ze willen nog één grote show geven dus voegt Mike zich bij de groep om een spectaculaire laatste performance op te zetten. Onderweg naar de show maken de mannen nieuwe vrienden en ontmoeten ze oude bekenden.

Erg geslaagd is Meet Me in Venice, de nieuwe film van Eddy Terstall: Liza (Roberta Petzoldt) reist af naar Venetië om daar haar Italiaanse vader Mauro (Beppe Costa) te ontmoeten. De twee hebben elkaar niet meer gezien sinds Mauro Liza's moeder verliet toen ze drie jaar oud was. Eenmaal aangekomen in Venetië neemt haar vader mee op een treinreis richting Istanbul.

Dan het epische The Last Wolf, ook bekend als Wolf Totem: et is 1967. De jonge Chen Zhen vertrekt, zoals zoveel studenten dat jaar, vanuit de grote stad naar het platteland van Mongolië om daar een nomadenstam Chinees te leren. Hij komt terecht in een strijd tussen oude tradities en respect voor de natuur, en de oprukkende nieuwe orde. Het dorp waar Zehn lesgeeft, predikt namelijk over harmonie en de belangrijke rol van de wolven in deze balans, maar de pas gearriveerde Han Chinezen denken hier duidelijk anders over.

Regisseur Jean-Jacques Annaud maakte ook Seven Years in Tibet (1997) met Brad Pitt.

Fidelio, l'odyssée d'Alice gaat over Alice die gaat werken als monteur op een vrachtschip. Ze komt erachter dat de persoon die ze vervangt net is overleden. In zijn dagboek leest ze over zijn seksuele escapades in verschillende havensteden. Ook blijkt dat de kapitein van het schip haar ex is. Alice krijgt het steeds moeilijker om haar ex te weerstaan.

In dezelfde lijn vinden we de film In grazia di Dio: wanneer hun textielbedrijf kopje onder gaat, moet een grote Italiaanse familie van de grote stad terug verhuizen naar hun geboortedorp. In eerste instantie is de trots van de gehele familie zwaar gekrenkt maar al snel beginnen de familieleden de voordelen van de terugkeer in te zien.

Van Italië gaan we voor La rançon de la gloire naar Zwitserland, eind jaren '70. Eddy Ricaart komt net vrij uit de gevangenis en is op zoek naar onderdak. Die krijgt hij van zijn maatje Osman Bricha en samen zorgen ze voor het dochtertje van Osman. Het trio probeert een rustig leventje te leiden, maar is echter platzak. Dan krijgt Eddy een idee om de lijkkist van Charlie Chaplin te stelen en hiervoor losgeld te vragen.

Totaal iets anders is Survivor: Waneer een medewerker van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Londen (Milla Jovovich) het doelwit wordt van een beruchte huurmoordenaar (Pierce Brosnan), slaat ze op de vlucht. Terwijl ze rent voor haar leven krijgt ze steeds meer in haar schoenen geschoven.

Dan de openingsfilm van Cannes 2015: La tête haute. La tête haute draait om de zestienjarige jeugddelinquent Malony (Rod Paradot). Een onvermoeibare kinderrechter, gespeeld door Catherine Deneuve en docent proberen de jongen op het rechte pad te houden.

We sluiten af met Ruth & Alex waarbij de titelrollen worden gespeeld door Diane Keaton en Morgan Freeman. Ruth en Alex wonen al sinds hun trouwdag op vijf hoog in een appartement in Brooklyn. Nu hun kinderen volwassen zijn en ze zelf iets ouder worden, lijkt het ze slim om het moeilijk te bereiken appartement te verkopen en op de begane grond te gaan wonen. Tijdens het verkoopproces wordt echter duidelijk dat zowel Ruth als Alex nog erg veel goede herinneringen koesteren aan het huis. Hierdoor beginnen de twee te twijfelen of verkopen wel de juiste optie is.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.