compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

De son vivant

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van De son vivant

Delen op facebook
De son vivant
Nederlandse première: 3-3-2022
Frankrijk, 2021, 123 min,

In De son vivant heeft dramadocent Benjamin moeite te accepteren dat hij kanker heeft. Zijn moeder wil er alles aan doen om een mogelijke genezing te vinden. Uiteindelijk belanden ze bij het kliniek van dokter Eddé, die hun leert het onvermijdelijke te omarmen en de resterende tijd zo goedmogelijk te benutten.

Bekijk bij:

De son vivant trailer en bijzonderheden

Catherine Deneuve kreeg tijdens het filmen een lichte beroerte.
De film is deels gebaseerd op de bestaande oncologieafdeling van het Mount Sinai-ziekenhuis in New York, waar dokter Gabriel Sara werkt, Sara werd uiteindelijk zelf gecast om dokter Eddé te spelen.

Trailer van De son vivantBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De son vivanthttps://i1.ytimg.com/vi/DxSaR78wuqM/hqdefault.jpg2021-11-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is de tweede film met Catherine Deneuve en Benoit Magimel in de hoofdrol onder leiding van Emmanuelle Bercot. De eerste film was La tête haute.

De son vivant - Bioscopen, Tijden & Tickets

De son vivant in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De son vivant zien? Koop of huur de film hier:Een terminaal zieke zoon en een moeder in ontkenning, krijgen te maken met een arts en zijn team die hun leert het onvermijdelijke te omarmen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een uit het leven gegrepen verhaal over een bevlogen oncoloog die zijn uitbehandelde patiënten op hartverwarmende wijze probeert te verzoenen met het onvermijdelijke.

Benjamin (Benoît Magimel) is een mislukte acteur die zijn dagen slijt als dramadocent. Als bij hem een ernstige vorm van kanker wordt vastgesteld wil hij dit eerst niet onderkennen, tot grote frustratie van zijn moeder Crystal (Catherine Deneuve). Zij bijt zich, tegen beter weten in, vast in het herstel van haar zoon. Na wat omzwervingen en second opinions melden moeder en zoon zich bij de onorthodoxe kankerkliniek van dokter Eddé; een vriendelijke man die met behulp van muziek, vrolijke stropdassen en een bevlogen verplegingsteam zijn patiënten probeert te verzoenen met het onvermijdelijke. In plaats van te blijven focussen op genezing, als dit er eigenlijk niet meer in zit, worden patiënten begeleid bij het loslaten van het leven, hoe moeilijk dat ook is. Over de periode van een jaar worden Benjamin en Crystal geholpen om, in alle rust, de naderende dood te accepteren en de losse eindjes van het verleden aan elkaar te knopen.
Regisseur Emmanuelle Bercot nam als uitgangspunt voor De son vivant de bestaande oncologieafdeling van het Mount Sinai-ziekenhuis in New York, waar dokter Gabriel Sara werkt. Deze ontwapenende arts werd uiteindelijk zelfs gecast om dokter Eddé te spelen.

Productiemaatschappij: Les Films du Kiosque