compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 22-9 t/m 28-9
Film van de week!
MENU

Mayerling

**1/200
Waardering: 2.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Historisch drama, waarin Omar Sharif schittert als de onconventionele Habsburge kroonprins Rudolf die in 1889 op dertigjarige leeftijd een einde maakte aan zijn leven en dat van zijn niet-adellijke minnares Maria Vetsera (Catherine Deneuve).
Delen op facebook
Mayerling
Nederlandse première: 5-10-2022
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, 1968, 205 min,

Mayerling trailer en bijzonderheden

Sterrencast: James Mason is keizer Franz Jozeph en Ava Gardner vertolkt de rol van keizerin Sissy. Was oorspronkelijk bedoeld als stervehikel voor het echtpaar Mel Ferrer en Audrey Hepburn.

Trailer van MayerlingBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mayerlinghttps://i1.ytimg.com/vi/mMT3-2fqBEo/hqdefault.jpg2022-09-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Mayerling - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mayerling in de bioscoop

Synopsis distributeur

Gevaarlijke begeerten, familiegeheimen en politieke intriges – een waar verhaal, verteld in een ballet.

Deze klassieker van The Royal Ballet, geïnspireerd op duistere en aangrijpende gebeurtenissen die echt gebeurd zijn, beeldt de seksuele en morbide obsessies uit van kroonprins Rudolf, die leidden tot het schandaal met zijn maîtresse Mary Vetsera, waarin hij haar vermoordde en daarna zelfmoord pleegde. De beklemmende glamour van het Oostenrijks-Hongaarse hof rond 1880 vormt de achtergrond van een spannend drama vol psychologische en politieke intriges, waarin Rudolf gefixeerd raakt op zijn sterfelijkheid.
Het ballet van Kenneth MacMillan uit 1978 is een meesterwerk in het vertellen van een verhaal en wordt opnieuw opgevoerd ter herdenking dat de choreograaf dertig jaar dood is. The Royal Ballet biedt een uiterst dramatisch schouwspel, vol krachtige ensemblescènes en met pas de deuxs die tot de meest gedurfde en emotioneel veeleisende uit het balletrepertoire horen.

Productiemaatschappij: Les Films Corona, Winchester Films

Cast & Regisseur

Catherine Deneuve

Maria Vetsera
Omar Sharif

Archduke Rudolph
James Mason

Emperor Franz Joseph
Ivan Desny

Count Hoyos
Ava Gardner

Empress Elizabeth
Terence Young

Regisseur