compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU

Tristana

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Wees keert na vele jaren terug bij haar vroegere voogd. Zij is verbitterd en ziek. Haar vroegere voogd is niet meer die barse potentaat, maar is oud en vriendelijk geworden. Hij raakt verliefd op de jonge vrouw en deze maakt hiervan handig gebruik.
Delen op facebook
Tristana
Frankrijk, Italië, Spanje, 1970, 105 min,

bijzonderheden

Eén van de meesterwerken van Bunuel. Een serieuze, maar tegelijk perverse studie van het katholicisme, ouderdom, dood en verlangen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Buñuel (1900-1983) wordt gezien als de vader van de surrealistische film en één van de belangrijkste filmregisseurs ooit. Rond 1970 was hij goed op dreef met o.a. Belle de Jour (1967), El Ángel exterminador (1962) en Viridiana (1961).
Rey is de favoriete acteur van Buñuel. Hij had toen al meer dan 120 films gespeeld of ingesproken, waaronder "Don Quijote de la Mancha", Viridiana, "El Greco" en "Running Man".
Deneuve had toen al in meer dan twintig films gespeeld, waaronder Belle de Jour, Repulsion en Les Parapluies De Cherbourg.

Tristana - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tristana in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Tristana zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Época Films S.A., Les Films Corona, Selenia Cinematografica, Talia Films

Cast & Regisseur