compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 36: nu in de bioscoop

Speelweek 36: nu in de bioscoop

2-9-2015 : Een nieuwe maand, een nieuwe lading films! Iedere week zet BiosAgenda de nieuwste films op een rij. Er komen zeven nieuwe films uit en de film van de week is Straight Outta Compton.

Delen op facebook

Straight Outta Compton vertelt het ontstaansverhaal van de rapgroup NWA, waarvan Dr. Dre en Ice Cube twee van de originele leden waren in 1987. De leden van NWA haalde inspiratie uit hun leven in een van de gevaarlijkste buurten van Amerika en gebruikten brute en eerlijke teksten zoals die toen nog niet werden geschreven.

Regisseur F. Gary Gray maakte veel videoclips maar heeft ook een paar bekende filmtitels op zijn naam staan: hij regisseerde onder andere Be Cool, The Negotiator en The Italian Job.

Dan de winnaar van de Gouden Palm: Dheepan. Een Tamil uit Sri Lanka vlucht naar Parijs met een vrouw en een kind. Gedrieën doen ze zich voor als een gezin. Hier komt hij uiteindelijk te werken als een concierge voor een vervallen woningblok. Hier moeten ze zien om te gaan met criminelen én elkaar.

Jacques Audiard maakte eerder de indrukwekkende films Un prophète en De rouille et d'os.

Actiefans opgelet, jullie moeten naar Hitman: Agent 47. Hitman 47 is een genetisch gemodificeerde huurmoordenaar met ongekende kracht en intelligentie. Een mega-bedrijf probeert de geheimen achter zijn krachten te achterhalen dus de hitman moet samen met een jongedame zijn vijanden verslaan.

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige videogame. In 2007 werd er ook al een film gemaakt over de mysterieuze huurmoordenaar.

Iets heel anders is Ricki and the Flash: Ricki, gespeeld door Meryl Streep, is een rockzangeres die haar familie heeft achtergelaten om de muziekwereld in te kunnen gaan. Nu is ze ouder is krijgt ze de kans om terug te keren naar haar oude stad en de dingen goed te maken met haar familie.

De rol van Ricki's dochter wordt gespeeld door Mamie Gummer, die in het echt ook de dochter is van Meryl Streep.

Dancing in Jaffa is een documentaire over ballroomdanser Pierre Dulaine. We zien hoe hij terugkeert naar zijn geboortestad Tel Aviv. Hij opent een dansschool waar hij Palestijnse en Israëlische kinderen probeert samen te brengen.

Nog een succesfilm van Cannes: Mia madre. Een succesvolle filmmaakster zit midden in een draaiperiode als ze te horen krijgt dat haar moeder ziek is. Met een Amerikaanse acteur die niet wil luisteren, een ex-man, twee kinderen en een nieuwe relatie wordt dit allemaal te veel. Ze besluit met haar moeder op te trekken in de laatste fase van haar leven.

We sluiten af met Knock Knock: Keanu Reeves is een architect die met zijn gezin in een mooi huis in Californië woont. Als zijn vrouw en kinderen vertrekken voor een vakantie blijft hij thuis werken. Op een avond staan er twee mooie meiden op de stoep. Ze zijn natgeregend, verdwaald en willen even binnenkomen. Maar of dat zo'n goed idee is...

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.