compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 47: nieuw in de bioscoop

Speelweek 47: nieuw in de bioscoop

19-11-2014 De winter komt eraan en dat betekent dat er elke week meer films uit zullen gaan komen. Deze week zijn het er negen en de film van de week is de kraker The Hunger Games: Mockingjay - Part 1.

Delen op facebook

Fans van The Hunger Games hebben een jaar moeten wachten op het derde deel in de reeks. In de derde film heeft Katniss (Jennifer Lawrence) nu tweemaal de Hunger Games overleeft. Ze moet zich echter terugtrekken in District 13 waar de rebellen zich ophouden. De rebellenleiders willen dat Katniss het gezicht wordt van het verzet.

Philip Seymour Hoffman overleed voordat hij zijn rol als Plutarch Heavensbee heeft kunnen voltooien. Voor het eerste deel van Mockingjay heeft hij echter alles kunnen spelen. Voor het tweede deel, wat volgend jaar verschijnt, hebben ze een andere oplossing gevonden.

Dan uit Nederland: Wiplala. Als Johannes op een nacht een geluid in de keuken hoort, besluit hij dit uit te zoeken. Daar stuit hij op het tien centimeter lange mannetje genaamd Wiplala. Deze komt uit een kleine mensenwereld waar ze allemaal kunnen tinkelen (toveren). Alleen is hij er niet zo goed in. Als hij ook per ongeluk Johannes en zijn hele familie klein tinkelt, levert dat een probleem op. Want hij weet niet hoe hij dit weer ongedaan kan krijgen. Daarom besluiten ze op avontuur te gaan in de grote mensenwereld. Maar dat blijkt nog een hele uitdaging.

Wil je de foto's van de premiere zien? Klik dan hier!

John Wick is een actiefilm die het eerder al goed deed in de Verenigde Staten. Ex-huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) en zijn hondje leven samen een teruggetrokken leventje. Totdat één avond alles veranderd: er wordt een aanslag op zijn leven gedaan en hij verliest hierbij zijn laatste dierbare bezit. John zint op wraak. Hij zal niet rusten voordat hij de mensen te pakken krijgt die alles van hem af pakten.

Leuk detail is dat regisseur Chad Stahelski de stunt-double was van Keanu Reeves in The Matrix.

Party Girl, winnaar van de Camera d'Or in Cannes, gaat over het leven van Angélique Litzenburger, die hier zichzelf speelt. Angélique is een 60-jarige gastvrouw in een nachtclub, die mannen verleid tot het bestellen van drankjes voor haar. Vanwege haar hoge leeftijd daalt het aantal klanten, maar vaste bezoeker Michel valt voor haar als een blok. Wanneer het op trouwen aankomt, geeft dit een kans voor Angélique om haar oude leven te verlaten.

We gaan verder met The Skeleton Twins. Een van elkaar vervreemde tweelingbroer en zus doen beiden een poging tot zelfmoord op dezelfde dag. Na die poging proberen ze nader tot elkaar te komen. Maar als je elkaar tien jaar lang elkaar niet hebt gesproken, dan blijkt dat nog best lastig.

De hoofdrollen worden gespeeld door Kristen Wiig en Bill Hader. Kristen Wiig brak bij het grote publiek door met Bridesmaids.

We gaan naar Engeland voor Still Life: John May (Eddie Marsan) zit al 22 jaar in de gemeenteraad van Zuid-London. Zijn taak is om nabestaanden van (eenzame) overleden personen binnen zijn gemeenschap te informeren van het verlies. Echter heeft deze moderne tijd van efficiëntie geen ruimte meer voor mensen zoals John. Als hij wordt ontslagen rest hem nog één taak: het vinden van de nabestaanden van zijn bejaarde buurman Billy Stoke.

Van Londen gaan we naar Japan voor Still the Water: Op het eilandje Amami-Oshima heeft een typhoon gewoed. Op de ochtend erna vind de 16-jarige Kaito het lichaam van een oudere man in het water. Zelf weet hij niet zo goed wat hij hiermee aan moet. Zijn vriendin Kyoko probeert hem te helpen met deze ontdekking. Samen leren ze gaandeweg de weg naar volwassenheid door van de liefde, de dood en het leven zelf te proeven.

Bijzonder is Stray Dogs: Een alcoholische vader zwerft met zijn twee kinderen door de straten van Tapei. We zien hem in het centrum en in de bossen en buitenwijken. Met zijn werk als levend billboard voor dure appartementen probeert hij zijn geld te verdienen

Deze film won op het filmfestival van Venetië de Grand Jury Prize.

We sluiten af met White Bird in a Blizzard: Kat (Shailene Woodley) en Eve (Eva Green) hebben een hechte moeder/dochter relatie. Ze kunnen elkaar alles vertellen en zijn elkaars beste vriendin. Als Eve verdwijnt, weet Kat niet wat ze hier mee aan moet. Want ze had nooit verwacht dat haar moeder zou verdwijnen en haar achter zou laten. Kat besluit op zoek te gaan naar Eve en ontdekt dingen die haar leven voorgoed zullen veranderen.

De film is een boekverfilming van het gelijknamige boek van schrijfster Laura Kasischke.

Veel filmplezier!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.