compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Halle Berry

Halle Berry

Halle Berry: films, nieuws

 

Biografie van Halle Berry

Halle Barry groeide op in Cleveland in de Verenigde Staten. Op vierjarige leeftijd scheidden haar ouders en werd ze voornamelijk door haar moeder, een psychiatrisch verpleegster, opgevoed. Op de middelbare school was ze een actieve leerling.

Barry deed aan diverse schoonheidswedstrijden mee en won verschillende prijzen. In 1986 werd ze Miss USA en kreeg ze de zesde plaats bij de Miss World verkiezingen. Vanuit de miss-verkiezingen maakte ze eind jaren tachtig de stap naar het modellenwerk. In deze wereld kwam ze eveneens in aanraking met het acteren.

Haar filmcarrière begon goed te lopen na haar rol in de komedie Boomerang (1992) waarin ze samen met Eddie Murphy speelde. Gedurende de jaren negentig vertolkte ze ook rollen met een serieuzer karakter zoals in "Losing Isaiah" (1995) en "Bullworth" (1998).

In 2002 won Halle Barry een Oscar voor haar rol in Monster's Ball. Daarna speelde ze nog in diverse grote kaskrakers zoals
Die Another Day (2002), "X2" (2003) en X-Men: The Last Stand (2006). In Perfect Stranger (2007) speelt Barry een undercover journaliste die het leven van een zakenman (Bruce Willis) uitzoekt.

Trivia over Halle Berry

Halle Barry trouwde en scheidde twee keer.

Gold in 2004 als best betaalde zwarte actrice.

Halle Berry In het nieuws

Een Razzie

Razzie nominaties bekend

16-1-2014 De meeste awarduitreikingen zijn voor de allerbesten. Dit is niet het geval bij de Razzies. Een Razzie is een filmprijs voor het slechtste van Hollywood. Deze prijzen zijn dan ook niet altijd even populair bij de sterren.

Deze week in première: speelweek 8

20-2-2013 Het is weer woensdag en dat betekent dat we weer alle nieuwe films op een rij zetten. Er is opvallend veel komedie deze week. De film van de week is dan ook This Is 40.

Halle Berry in The Hive

6-10-2011 Het is al bijna zeker dat Halle Berry de hoofdrol gaat spelen in de film The Hive, volgens regisseur Joel Schumacher. In de film speelt ze een call-center telefoniste die tijdens een gesprek met een meisje in nood de stem van een moordenaar uit haar eigen verleden hoort. Dat is het moment waarop zij in aktie komt. Overigens is het niet zeker of de film echt The Hive gaat heten, want in 2008 is een film met dezelfde naam gemaakt die over mieren gaat en daar krijgt de regisseur jeuk van, zegt hij.

Hugo Weaving speelt zes rollen in Cloud Atlas

1-6-2011 Hugo Weaving vertelde in een interview dat hij gaat acteren in Cloud Atlas. Hij zal maar liefst zes verschillende rollen gaan spelen.

Box Office Update - week 15 / 2007

Mr. Bean handhaaft zich in Nederlandse bioscopen

17-4-2007 Wild Hogs en Shooter die afgelopen donderdag in première gingen zijn er niet in geslaagd om Mr. Bean's Holiday voorbij te streven qua bezoekersaantallen. Ook in de Box Office van Groot-Brittannië, het thuis van Mr. Bean (Rowan Atkinson), bleven de premièrefilms achter bij de Engelse komiek die op vakantie gaat.

Laatste filmnieuws

Halle Berry Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 14-8-1966
Halle Barry begon haar carrière met het winnen van miss-verkiezingen. Vervolgens deed ze modellen- en acteerwerk. Ze speelde o.a. in Boomerang (1992), Die Another Day (2002) en Perfect Stranger (2007).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Maastricht deze week

63 films in Maastricht deze week63 films zijn te zien in Maastricht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl