compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Pierce Brosnan

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan: films, nieuws

 

Biografie van Pierce Brosnan

Sarah Shahi en Pierce Brosnan in Black Adam
Sarah Shahi en Pierce Brosnan in Black Adam
Pierce Brosnan werd in 1953 in Ierland geboren . Hij verhuisde al vrij snel naar Engeland en besloot schilder te worden. Hij werd bij toeval vuurvreter voor drie jaar en ging toen studeren aan het Drama Centre in Engeland. Hierna werkte hij in het York Theatre Royal en maakte zijn acteerdebuut in 1966 in het theaterstuk 'Wait Until Dark'. Hij werd meteen gevraagd door 'Tennessee Williams' voor de Britse premire van 'The Red Devil Battery Sign', welke grote opschudding in Londen veroorzaakte. Hij werd nog bekender door zijn rol in de populaire televisieserie 'Manions of America' en in de romantische detective serie 'Remington Steele'. Hij speelde vervolgens in verschillende kleine films.

Brosnans eerste James Bond film was "Golden Eye" in 1995, de meest succesvolle Bondfilm in die tijd. Hij volgde Timothy Dalton op. Op Golden Eye volgden "Tommorow Never Dies" (1997), The World Is Not Enough (1999) en Die Another Day (2002). Tussendoor speelde hij ook in andere films, waaronder Dante's Peak (1997) en The Thomas Crown Affair (1999).

Op 19 juli 2003 ontving Brosnan een koninklijke onderscheiding, de Order of the British Empire. Dit is ene onderscheiding voor buitenlanders die een bijzondere bijdrage leveren aan de Engelse cultuur.

Trivia over Pierce Brosnan

Pierce Brosnan zegt dat de eerste film die hij ooit gezien heeft Goldfinger was.

Brosnan maakt zich sterk voor homoseksuele huwelijks, adoptie door homoseksuelen en milieubescherming.

Hij heeft drie zoons en twee geadopteerde kinderen.

Pierce Brosnan In het nieuws

Amanda Seyfried en Meryl Streep in 'Mamma Mia! Here We Go Again' (c) 2018.

Recensie Mamma Mia! Here We Go Again

Perfecte zomerfilm met een vleug melancholie

20-7-2018 'Mamma Mia! Here We Go Again' doet als vervolgfilm wat bijna alleen 'The Godfather: Part II' voor elkaar kreeg: de film is minstens even goed en misschien zelfs beter dan het eerste deel.

Hugh Skinner, Alexa Davies, Jeremy Irvine, Jessica Keenan Wynn en Josh Dylan in 'Mamma Mia! Here We Go Again' (2018).

Donna's jeugdliefdes over Mamma Mia 2

Enthousiaste zomerfilm vol liefde en muziek

18-7-2018 In een chique vijfsterrenhotel in een zonovergoten Amsterdam ontmoeten we de jonge acteurs uit Mamma Mia! Here We Go Again, waaronder de 3 grote jeugdliefdes van hoofdpersoon Donna. Ze vertellen hoe het was om deze ontroerende zomerfilm te maken.

Michael B. Jordan in derde versie Thomas Crown

Array

25-2-2016 Michael B. Jordan gaat de hoofdrol spelen in de derde versie van The Thomas Crown Affair. In de eerste versie was de hoofdrol voor Steve McQueen. In de tweede versie uit 1999 speelde Pierce Brosnan de hoofdrol.

Speelweek 37: nieuw in de bioscoop

Array

10-9-2014 Het is een mooie week deze week! Er komen morgen zes nieuwe films uit en je kan eigenlijk niet verkeerd kiezen. De film van de week is Clouds of Sils Maria.

Nu al vervolg op November Man

Array

21-8-2014 We moeten nog even wachten totdat de film November Man in de bioscoop komt. Toch is al bekend geworden dat de film met Pierce Brosnan en Olga Kurylenko een vervolg krijgt.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Pierce Brosnan Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 16-5-1953
James Bond acteur Pierce Brosnan werd in eerste instantie bekend om rollen in theater en op televisie. Met de James Bond films vergaarde hij wereldwijde bekendheid en een koninklijke onderscheiding.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

186 films in Amsterdam deze week

186 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 392 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl