compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Donna's jeugdliefdes over Mamma Mia 2
Eye witness report

Donna's jeugdliefdes over Mamma Mia 2

Enthousiaste zomerfilm vol liefde en muziek

18-7-2018 In een chique vijfsterrenhotel in een zonovergoten Amsterdam ontmoeten we de jonge acteurs uit Mamma Mia! Here We Go Again, waaronder de 3 grote jeugdliefdes van hoofdpersoon Donna. Ze vertellen hoe het was om deze ontroerende zomerfilm te maken.

Delen op facebook

Voor ons zitten Jeremy Irvine, Josh Dylan en Hugh Skinner. Vervolgens schuiven Alexa Davies en Jessica Keenan Wynn aan. Ons was verzocht de acteurs alsjeblieft niet te vragen een stukje te zingen, maar zowel Josh Dylan als Jessica Keenan Wynn barsten spontaan uit in gezang voordat het interview begint. Ze kunnen het niet helpen: het probleem met ABBA-muziek is dat het hardnekkig in je hoofd blijft hangen.


De heren spelen de jonge versies van de personages van Pierce Brosnan, Colin Firth en Stellan Skarsgård uit het eerste deel. Ze beleven alle drie een korte affaire met de jonge Donna, gespeeld door Lily James, in de zomer dat Donna zwanger wordt van Sophie (gespeeld door Amanda Seyfried).

De dames vertolken in deze ABBA-musicalfilm de jonge versies van de vriendinnen van Donna (die in de huidige tijdlijn worden gespeeld door Julie Walters en Christine Baranski). Samen vormen ze de meidengroep 'Donna and the Dynamos'.

De 5 acteurs moeten in dit vervolg op Mamma Mia! dus allemaal in de voetsporen treden van intimiderend grote acteurs. Maar ze ervaren dit niet als beklemmend. Het biedt ze juist houvast en inspiratie, laat Jeremy Irvine weten.

Interview: Paul van de Geijn. Montage: Aldo Paula. Camerawerk: Universal Pictures Nederland.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.