compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 34 / 2008

Box Office Update - week 34 / 2008

Mamma Mia! na zes weken op nummer één

Mamma Mia! staat na zes weken op nummer één en verslaat daarmee The Dark Knight. Nieuwkomers Meet Dave, Hellboy II en Star Wars halen de vierde, vijfde en negende plaats.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Na zes weken in de Box Office staat Mamma Mia! nu op de eerste plaats, boven The Dark Knight, die een week later uitkwam. De film staat nu op een totale opbrengst van vier miljoen euro. Hoe komt een film na zoveel weken nog op de eerste plaats? Zal het aan de cast van Meryl Streep, Pierce Brosnan en Colin Firth liggen? Of aan de Nederlandse liefde voor musicals? Wall-E draaide in bijna twee keer zoveel zalen, maar schopte het niet hoger dan de al eerder behaalde derde plaats.

Er kwamen deze week drie nieuwe films binnen in de top tien. De sf film Meet Dave kwam met de vierde plek het hoogste binnen. Hellboy II: The Golden Army behaalde de vijfde en de animatiefilm Star Wars: The Clone Wars de negende plaats. De nieuwkomers van vorige week, Wild Child en Get Smart, zakken beiden twee plaatsen naar de zesde en zevende plek. Hetzelfde geldt voor The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor en Kung Fu Panda, die respectievelijk op de achtste en de tiende plaats belandden.

Deze week zijn er vijf releases. De spoof Superhero Movie zal in vijftig zalen draaien. De fantasyfilm The Forbidden Kingdom over Hong Kong en kung fu is te zien in dertig zalen. Caos calmo gaat over een Italiaanse veroordeelde, Elegy is een romantisch drama over een leraar die verliefd raakt op een sensuele studente (Penélope Cruz) en het drama Grace Is Gone over een vader die zijn vrouw verliest in de oorlog in Irak, was genomineerd voor de Golden Globe 2008.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.