compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Emma Thompson

Emma Thompson

Emma Thompson: films, nieuws

 

Biografie van Emma Thompson

Emma Thompson werd geboren in Londen. Haar ouders waren Eric Thompson en Phyllida Law, beiden acteurs die in meerdere films hebben samengewerkt. Haar zus Sophie, is ook actrice.

Emma ging naar de universiteit van Cambridge, waar ze Engelse literatuur studeerde. Tijdens haar studententijd werd ze lid van de Footlights Group, waar veel van de Monty Python leden elkaar voor het eerst ontmoetten.

Nadat ze in 1980 afstudeerde, begon Emma haar carriere op de BBC radio en tourde ze het land rond met komedie shows. Haar eerste televisieoptreden was in het komedie programma "Alfresco" (1983), waarin ze optrad samen met Stephen Fry en Hugh Laurie, die ze had leren kennen bij de Footlights Group. In de jaren '80 werkte ze aan verschillende komedie programma's.

In 1985 werkte Emma weer samen met Stephen Fry in het toneelstuk "Me and My Girl" in Londen. Het toneelstuk was een groot succes en Emma werd gecast in de televisie miniserie "Fortunes of War" (1987). Voor haar rol ontving Emma een BAFTA award en ze trouwde in 1989 met haar collega-acteur Kenneth Branagh. De twee begonnen een productiemaatschappij samen.

Emma's hoofdrol in Howards End (1992) liet haar talent zien aan de andere kant van de oceaan. Ze kreeg een Oscar en een BAFTA award voor haar rol.

Vanaf dat moment begon Emma te werken aan verschillende films in Hollywood, maar bleef ook in minder grote producties verschijnen. Ze schreef onder andere het script van de film "Sense en Sensibility" (1995) en speelde ook een rol in de film.

Het huwelijk van Emma en Kenneth liep stuk in 1994. Emma hertrouwde met Greg Wise, een andere collega-acteur die ze kende van Sense and Sensibility. Hij speelde hierin de rol van Willoughby. De twee hebben samen een dochter, Gaia, die werd geboren in 1999.

Trivia over Emma Thompson

Spreekt vloeiend Frans en Spaans.

Emma Thompson In het nieuws

Stanley Tucci en Emma Thompson in The Children Act © 2018 CinèArt

Recensie The Children Act

19-9-2018 “It’s a court of law, not of moral”, zegt rechter Fiona Maye stellig. Maar kun je dat ook volhouden in het echte leven? Het is een centrale vraag in The Children Act.

Speelweek 26: nieuw in de bioscoop

25-6-2014 Ten midden van alle drukte rondom het WK zou je bijna vergeten dat er ook nieuwe films uitkomen. BiosAgenda.nl vergeet dat nooit! Deze week komen er zeven nieuwe titels uit. De film van de week is The Double.

Kerstvakantie 2013: tips voor films

19-12-2013 De kerstperiode is traditioneel hét moment om naar de film te gaan. Maar welke film moet je zien? Wij zetten de tips voor dit jaar op een rij.

Emma Thompson in Men, Women en Children

17-12-2013 Emma Thompson en Dean Norris zijn toegevoegd aan de cast van "Men, Women en Children". Adam Sandler, Judy Greer, Jennifer Garner en "Rosemaire Dewitt" zullen ook in deze film te zien zijn. Men, Women en Children gaat over hoe het internet de tieners en ouders van tegenwoordig beïnvloedt. Of de film ook in Nederland uitkomt is niet bekend.

American Hustle poster, © Paradiso

Genomineerden Golden Globes 2014 bekend

13-12-2013 Op 12 januari 2014 wordt de 71e editie van een van de belangrijkste awardshows van Hollywood gehouden. 12 Years a Slave en American Hustle hebben met beiden acht nominaties de meeste kans op een Golden Globe.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Emma Thompson Feiten

acteur, producent, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 15-4-1959
Emma heeft Engelse literatuur gestudeerd voordat ze als actrice ging werken. Ze is gescheiden en nu getrouwd met Greg Wise, met wie ze een dochter heeft.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

74 films in Groningen deze week

74 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 21:30 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl