compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rowan Atkinson

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson: films, nieuws

 

Biografie van Rowan Atkinson

Nadat Rowan Atkinson zijn middelbare school had afgemaakt, studeerde hij aan de universiteiten van Newcastle en Oxford. Daar ontmoette hij Richard Curtis met wie hij samen de komediewereld instapte.

In de jaren tachtig speelde Atkinson al in diverse TV-series maar echt beroemd werd hij pas door zijn legendarische karakter 'Mr. Bean'. Dit onhandige, kinderlijke maar ook egoïstische personage heeft de grootst mogelijke moeite met de meest dagelijkse dingen wat tot hilarische sitaties leidt.

Mr. Bean kreeg uiteindelijk zijn eigen film met "Mr. Bean" (1997) en later Mr. Bean's Holiday (2007). Daarnaast speelde Atkinson in andere films waaronder Johnny English (2003), Love Actually (2003) Keeping Mum (2005) en Mr. Bean's Holiday (2007).

In 2009 neemt Rowan Atkinson de rol van bendeleider Fagin op zich in de musicalproductie 'Oliver!'.

Trivia over Rowan Atkinson

Atkinson is een groot autoliefhebber.

Hij gaf ooit aan in het echt helemaal niet grappig te zijn.

Rowan Atkinson In het nieuws

Rowan Atkinson en Sunetra Sastry (c) Arjo Frank 2011

Rowan Atkinson op de rode loper

5-10-2011 Rowan Atkinson was in Nederland om zijn nieuwe film Johnny English Reborn te promoten. Biosagenda.nl sprak kort met hem op de rode loper.

Box Office Update - week 24 / 2007

Ocean's Thirteen verslaat Pirates of the Caribbean

19-6-2007 Ocean's Thirteen heeft tijdens het premièreweekend meer opgebracht dan Pirates of the Caribbean: At World's End. De film met talloze supersterren als George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon en Al Pacino bracht zelfs meer dan het dubbele op en dwong de derde 'Pirates' naar een tweede plek.

Box Office Update - week 15 / 2007

Mr. Bean handhaaft zich in Nederlandse bioscopen

17-4-2007 Wild Hogs en Shooter die afgelopen donderdag in première gingen zijn er niet in geslaagd om Mr. Bean's Holiday voorbij te streven qua bezoekersaantallen. Ook in de Box Office van Groot-Brittannië, het thuis van Mr. Bean (Rowan Atkinson), bleven de premièrefilms achter bij de Engelse komiek die op vakantie gaat.

Box Office Update - week 13 / 2007

Nederland vermaakt zich met Mr. Bean tijdens Pasen.

10-4-2007 Mr. Bean's Holiday heeft de kaskraker 300 van de eerste plaats verstoten in de lijst van best bezochte films tijdens het paasweekend.

Laatste filmnieuws

Rowan Atkinson Feiten

Rowan Atkinson in Johnny English Reborn
acteur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 6-1-1955
Rowan Atkinson speelde in diverse films maar is vooral bekend door zijn legendarische personage Mr. Bean en zijn spel in de Blackadder-films.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+