compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Matt Damon

Matt Damon

Matt Damon: films, nieuws

 

Biografie van Matt Damon

Matt Damon in Air
Matt Damon in Air
Matt Damon schreef zich eind jaren tachtig in bij een castingbureau. Dit leverde hem een rol op in de film "Mystic Pizza" (1988). Toneelspelen leerde hij o.a. doordat hij samen met Ben Affleck acteerlessen nam. Met hem zou hij later nog vaak samenwerken zoals in "School Ties" (1992) en Good Will Hunting (1997).

Zijn doorbraak als acteur heeft Damon te danken aan zijn rol in The Rainmaker (1997) van regisseur Francis Ford Coppola. Met Good Will Hunting won hij een Oscar. Na deze succesfilms speelde Matt Damon in verschillende grote films waaronder Saving Private Ryan (1998), Ocean's Eleven (2001) en The Bourne Identity (2002).

De film The Departed werd in 2007 genomineerd voor een Oscar. Hierin speelt Damon de hoofdrol samen met Leonardo DiCaprio.

Trivia over Matt Damon

Oppenheimer trailer
Is getrouwd met de Argentijnse "Luciana Bozan".

Kwam door hypnose van het roken af.

Matt Damon In het nieuws

Matt Damon in Stillwater

Stillwater maakt 'comeback' op 1 bij VOD's

VOD Trends: Week 6, 6 februari 2023

6-2-2023 Tamelijk onverwachts pakt Stillwater de nummer 1 positie, ditmaal op eigen kracht niet geholpen door een promo-actie. Vanaf vandaag kan de hele familie genieten van Wil de Krokodil en zijn Not Knowing en Firebird in de verhuur.

Julliane Moore en Matt Damon (c) The Searchers

Leiden opent met nieuwe Clooney-film

14-9-2017 Het Leiden International Film Festival heeft zijn openingsfilm bekend gemaakt: Suburbicon, de nieuwe film van George Clooney.

Film met Matt Damon opent Venetië

17-7-2017 De film Downsizing, met Matt Damon, gaat dit jaar het filmfestival van Venetië openen. Downsizing is de nieuwe film van Alexander Payne.

Casey Affleck in Manchester By The Sea

Interviews Manchester by the Sea

'Het is fijn als mensen een connectie voelen met je acteerwerk'

18-1-2017 Manchester by the Sea lijkt de grote Oscarfavoriet nadat het verschillende Golden Globes- nominaties in de wacht sleepte, waarvan Casey Affleck er één verzilverde. BiosAgenda.nl sprak in Toronto met Affleck, regisseur Kenneth Lonergan en Lucas Hedges over het maken van deze aangrijpende film.

Speelweek 30: nieuw in de bios!

27-7-2016 Er komen midden in de zomer opeens een hoop films uit! Negen stuks maar liefst. De film van de week is Jason Bourne.

<  1234567  >
Laatste filmnieuws

Matt Damon Feiten

Matt Damon in Jason Bourne
acteur, montage, producent, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 8-10-1970
Matt Demon is o.a. bekend uit Saving Private Ryan (1998), Ocean's Eleven (2001) en The Departed. Hij heeft veel samengewerkt met de eveneens beroemde acteur Ben Affleck.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

173 films in Amsterdam deze week

173 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 432 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl