compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 09

Deze week in première: speelweek 09

27-2-2013 Elke woensdag zet BiosAgenda.nl de nieuwste films op een rijtje. Deze week is dat niet anders. Er komen zeven nieuwe films in de bioscoop. De film van de week is Silver Linings Playbook.

Delen op facebook

In de film is Pat, gespeeld door "Bradley Cooper" alles kwijtgeraakt: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw. Na acht maanden in een psychiatrische kliniek te hebben gaat hij bij zijn ouders wonen en probeert zijn leven weer op te rit te krijgen. Dan ontmoet hij de mysterieuze Tiffany ("Jennifer Lawrence"), een jonge vrouw met haar eigen problemen. Zij belooft hem te helpen zijn vrouw terug te krijgen maar daar moet hij wel wat voor doen.

Wil je het boek winnen waar de film op is gebaseerd met daarbij een DVD van An Education? Klik dan [http://www.biosagenda.nl/prijsvraag_prijzenpakket-silver-linings-playbook_127.html]hier!!![/url

Dan Hansel and Gretel: Witch Hunters. Iedereen kent het verhaal van Hans & Grietje. Maar wat gebeurde daarna? 15 jaar later zijn broer en zus inmiddels een duo gespecialiseerd in het opsporen en bestrijden van heksen.

In de film speelt "Famke Janssen" het hoofd van een heksenkring. Het is alweer een tijdje geleden dat we haar in een film zagen. Dat komt omdat ze voornamelijk bezig is geweest met het regisseren van haar debuut Bringing Up Bobby.

Wie we ook een tijdje niet in een hoofdrol hebben gezien is "Arnold Schwarzenegger". In The Last Stand speelt een sheriff van een plaatsje langs de Mexicaanse grens. Hij kan bijna van zijn pensioen gaan genieten. Maar dan komt er een drugsbaron de stad in die de grens over wilt steken. De sheriff neemt zijn verantwoordelijk en komt nog één keer in actie.

De film doet in zijn beschrijving nogal Amerikaans aan. Toch is regisseur "Ji Woon Kim"een Koreaan. Zijn filmstijl hebben hem films over de hele wereld opgeleverd.

Dan een documentaire. The Imposter gaat over een Fransman die net deed of hij een vermist jongetje uit Texas was. Ondanks de fysieke verschillen tussen de twee, wordt hij toch geaccepteerd door de familie.

Doordat niet alles van de echte omstandigheden op film is gezet, zijn sommige scenes uit de documentaire nagespeeld. Dit geeft de film een extra sinister laagje.

Dan keren we weer terug naar de hekserij in Beautiful Creatures. Lena Duchannes verhuist naar het kleine stadje Gatlin. Ze ontmoet Ethan, die het stadje het liefste zo snel mogelijk zal verlaten. Samen ontdekken ze echter hun familiegeheimen en de duistere krachten van Lena.

Deze film is gebaseerd op het young adult boek van Kami Garcia en Margaret Stohl.

In Promised Land gaan twee verkopers van een aardgasbedrijf (Matt Damon en Frances McDormand) naar een klein plaatsje om nieuwe bronnen aan te boren. Door toedoen van een leraar en een campagneleider krijgen de twee dit echter niet zo maar voor elkaar.

"Matt Damon" en "John Krasinski" schreven samen het script voor deze film. Het was de bedoeling dat Damon de film ook zou regisseren maar uiteindelijk ging deze taak naar "Gus van Sant".

Dan sluiten we af met het Mexicaanse Post Tenebras Lux: Een Mexicaanse familie verhuist van de stad naar het platteland om daar hun geluk te zoeken. Hun zoektocht leidt echter ook tot geweld en demonen uit het verleden.

Regisseur Carlos Reygadas (Stellet licht, Batalla en el Cielo en Japan) putte voor deze film uit ervaringen uit zijn eigen leven.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.