compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 27-1 t/m 2-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 30: nieuw in de bios!

Speelweek 30: nieuw in de bios!

Er komen midden in de zomer opeens een hoop films uit! Negen stuks maar liefst. De film van de week is Jason Bourne.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Jason Bourne keert onverwachts terug uit de anonimiteit als de wereld steeds instabieler lijkt te worden. Een nieuw opgerichte eenheid probeert hem te pakken te krijgen.

Matt Damon heeft drie keer eerder Jason Bourne gespeeld. Hij had jarenlang geen zin om het nogmaals te doen en wilde alleen terugkeren als regisseur Paul Greengrass dat ook deed. Beiden keren nu terug voor deze film.

Erg leuk is Meester Kikker: als de meester vertelt dat hij eigenlijk een kikker is moet de hele klas lachen. Goede grap! Maar dan komt hij een keer met kroos in zijn haar de klas binnen. Dit is het begin van een spannend avontuur.

Deze film is gebaseerd op het boek van de bekende schrijver Paul van Loon. Zijn werken zijn al meerdere malen verfilmd.

Foto's van de première zien? {url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_premiere-meester-kikker-in-foto-s_6192.html]Klik hier![/url]

Mike en Dave in Mike and Dave Need Wedding Dates zijn twee broers die wel van een feestje houden. Als ze een advertentie plaatsen om dates te vinden voor de bruiloft van hun zus treffen ze twee vrouwen die zowaar nog harden kunnen feesten dan zij. Komt er een rustige bruiloft?

De vier hoofdrolspelers kennen elkaar goed: ze hebben allemaal wel eens eerder in films gespeeld. Anna Kendrick en Aubrey Plaza zijn in het ook beste vriendinnen.

De vampierzusjes Dakaria en Silvania zijn terug in Vampierzusjes 2. Ditmaal gaan ze kamperen met hun vrienden. Dakaria wil echter heel graag naar een concert van de vampierenband Krypton Krax: 's nachts gaat ze stiekem naar het concert. De manager van de band heeft echter nog een appeltje te schillen met de vader van de zusjes.

Iets heel anders is El olivo. Alma is een jong meisje met een speciale band met haar opa. Haar opa praat niet meer met haar vader omdat die een 2000 jaar oude olijfboom heeft verkocht. Alma kan het niet langer aanzien en gaat met een oom en een vriend op zoek naar de boom om de familiebanden te herstellen.

Eerder te zien in Venetië en Rotterdam: Neon Bull. Iremar werkt in de traditionele rodeo-stallen van Brazilië. Stoer werk, maar eigenlijk droomt hij ervan om mode-ontwerper te worden in de grote stad. Met een mengelmoes van sociaal realisme en impressionistische beelden krijgen we een nieuwe blik op het machismo van Brazilië.

Deze film won op het festival van Venetië de speciale juryprijs in het Orrizonti gedeelte.

Dan The Here After, de debuutfilm van regisseur Magnus von Horn. Na een gevangenisstraf gaat John weer bij zijn vader wonen. Hij wordt echter niet geaccepteerd door de gemeenschap die zijn misdaad niet is vergeten. John voelt door deze afwijzing zijn agressie weer opkomen en gaat de confrontatie aan.

Sedmikrásky of Madeliefjes is een rerelease uit 1966. Twee meisjes, beiden genaamd Marie, besluiten dat de wereld verrot is en dat ze zich daarom aan geen enkele regel hoeven te houden. Ze beginnen met stelen, drinken en misdragen.

Deze film werd in Tsjechië gefinancierd door de staat maar in de ban gedaan door de controversiële scènes.

We sluiten af met Short Skin - I dolori del giovane Edo. Edoardo heeft al sinds zijn jonge jaren een aandoening waardoor hij niet van seks kan genieten. Hij is echter nu op een leeftijd dat iedereen er mee bezig lijkt te zijn. Edoardo moet een strategie vinden om er mee om te gaan.

Dit is de eerste lange speelfilm van regisseur en scenarioschrijver Duccio Chiarini.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.