compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jessica Chastain

Jessica Chastain

Jessica Chastain: films, nieuws

 

Biografie van Jessica Chastain

Frle gebouwde actrice die doorgaans sterke karakterrollen neerzet. Zij is opgeleid aan de Juilliard School in New York. Zij speelt in veel drama-producties in theater en in filmhuisfilms, maar ook in science-fiction-films en werd vanwege haar brede spectrum aan filmrollen vergeleken met Meryl Streep door wijlen filmcriticus Roger Ebert.

Jessica Chastain was een opvallende verschijning in films vanwege haar rode haar, haar carrire kreeg een boost door haar bijrol in The Help (2011) en haar rol als Osama-Bin-Laden-jager in Zero Dark Thirty (2012).

Trivia over Jessica Chastain

Chastain is een klassieke Hollywood-schoonheid met een glimlach a la Julia Roberts, voorrood haar en een passie voor acteren. Al Pacino heeft voor zijn film Salome (2013) speciaal haar gekozen.

Ze is tweemaal genomineerd voor een Oscar Best Performance by an Actress in a Supporting Role The Help (2011) en Best Performance by an Actress in a Leading Role Zero Dark Thirty (2012), voor deze laatste film won ze een Golden Globe.

Jessica Chastain In het nieuws

CODA grote winnaar bij de Oscars

Dune meeste prijzen, Power of the Dog grote verliezer

28-3-2022 De speelfilm CODA (Child of Deaf Adults) over een meisje dat opgroeit in een gezin van doven won zondagnacht verrassend de belangrijkste Oscars waaronder Beste Film. Als Beste internationale speelfilm werd de Japanse inzending Drive My Car uitgeroepen.

Jessica Chastain, Copyright 2017 ArjoFrank Fotografie

Jessica Chastain bij de premire Molly's Game

Array

23-12-2017 De film Molly's Game gaat tweede kerstdag officieel in premire. Vorige week was Jessica Chastain voor een speciale premire in Amsterdam. Zoals je kunt verwachten van BiosAgenda: we waren erbij.

Ryan Gosling en Emma Stone in La La Land

Golden Globes maakt genomineerden bekend

Array

12-12-2016 Het is echt weer het seizoen van de awards. Vandaag zijn daar de Golden Globes aan toegevoegd, n van de belangrijkste prijzen voor film en televisie. Vooral La La Land heeft veel nominaties.

Bertolucci reageert op Last Tango In Paris controverse

Array

6-12-2016 De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over de film Last Tango In Paris, een film uit 1972 van Bernardo Bertolucci. Bertolucci heeft nu zelf ook gereageerd.

TV-tip: Zero Dark Thirty, 22:25, NPO3

Array

18-3-2016 Zero Dark Thirty vertelt het ware verhaal van de jacht op Osama bin Laden, de leider van Al Qaida. Na jaren zoeken is Bin Laden nog steeds niet gevonden. Een jonge CIA agent genaamd Maya, gespeeld door Jessica Chastain, geeft echter niet op en bijt zich vast in een enkel spoor.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Jessica Chastain Feiten

Jessica Chastain in Mothers' Instinct
acteur, producent, stemacteur
Geboren 24-3-1977
Actrice die doorbrak met haar rollen in The Help (2011) en Zero Dark Thirty (2012).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

65 films in Eindhoven deze week

65 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 129 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl