compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 4

Deze week in première: speelweek 4

Het is weer woensdag en je weet inmiddels wat betekent: nieuwe films in de bioscoop! Het zijn er deze week zes. De film van de week is Zero Dark Thirty.

Delen op facebook
Trailer van Zero Dark Thirty (c) A-film
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Zero Dark Thirty vertelt het ware verhaal van de jacht op Osama bin Laden, de leider van Al Qaida. Na jaren zoeken is Bin Laden nog steeds niet gevonden. Een jonge CIA agent genaamd Maya, gespeeld door Jessica Chastain, geeft echter niet op en bijt zich vast in een enkel spoor.

Zero Dark Thirty is een militaire term voor half één 's nachts. De titel moet de geheimzinnigheid rondom de operatie illustreren. Regisseur Kathryn Bigelow maakte eerder The Hurt Locker, de film die maar liefst zes Oscars won.

Dan The Master: Vlak na de Tweede Wereldoorlog richt de intellectueel Lancaster Dodd (Philip Seymour Hoffman) een sekte op: The Cause. De verwarde marinier Freddie Sutton (Joaquin Phoenix) sluit zich bij de organisatie en wordt al snel de rechterhand van Dodd. Als de organisatie wint aan populariteit begint Sutton te twijfelen aan de gedachten van zijn meester.

De organisatie in deze film kent veel analogieën met Scientology. De filmmakers erkennen de overeenkomsten tussen The Cause en Scientology maar ontkennen dat het een biopic van L. Ron Hubbard is.

In Lay the Favourite vertrekt Beth naar Las Vegas waar ze gaat werken als serveerster. Al snel komt ze in contact met een groep professionele gokkers die haar een baan aanbieden. Door haar goede geheugen voor getallen wordt ze al snel onmisbaar.

Rebecca Hall die de hoofdrol speelt, zagen we eerder in Frost/Nixon en The Prestige.

Texas Chainsaw 3D is de zevende film in de reeks over the Texas Chainsaw Massacre. De eerste film komt uit 1974. Dit is geen remake van het origineel maar een geheel nieuwe film.

Heather komt te weten dat ze is geadopteerd doordat ze een landgoed in Texas erft. Ze weet echter niet wat daar twintig jaar eerder is gebeurd. Samen met wat vrienden gaat Heather naar Texas om het landgoed te bekijken.

In de korte film Stip & Vlek beleven de vrienden Stip en Vlek zeven leuke, grappige, en mooie avonturen bedoeld voor de allerkleinsten.

Deze film die in totaal 55 minuten duurt is onderdeel van het Fantastisch Kinderfilm Festival in Amsterdam.

Als laatste hebben we nog een animatiefilm. Het Franse Kirikou en de mannen en vrouwen was eerder te zien tijdens het Cinekid festival van 2012. De regisseur was daarbij aanwezig als eregast.

De Franse film gaat over een grootvader in een grot ergens in Afrika vertelt over de held Kirikou en hoe hij de mannen en de vrouwen van het dorp hielp. Ook vertelt hij over een blauw monster en de magie van muziek.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.