compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Voorjaarsvakantie 2013: tips voor films

Voorjaarsvakantie 2013: tips voor films

22-2-2013 De voorjaarsvakantie komt er weer aan! Noord- en Midden-Nederland hebben vakantie van 16 t/m 24 februari en Zuid-Nederland van 23 februari tot 3 maart. Carnaval valt dit jaar op 10 t/m 12 februari. Hoe dan ook: welke films moet je in de vakantie zien?

Delen op facebook

Allereerst zijn daar de films met de acteerkanonnen. Lincoln is al even in de bioscoop te zien en heeft de altijd goede Daniel Day-Lewis in de hoofdrol. De film gaat over de laatste maanden van het leven van de beroemde president Abraham Lincoln.

Dan The Master: een ietwat trage film die leunt op het ijzersterke acteerwerk van Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman. Vlak na de Tweede Wereldoorlog richt de intellectueel Lancaster Dodd (Hoffman) een sekte op: The Cause. De verwarde marinier Freddie Sutton (Phoenix) sluit zich bij de organisatie en wordt al snel de rechterhand van Dodd.

Ook op het gebied van familiefilms is er veel leuks te beleven. Zoals Bobby en de Geestenjagers: Sanne´s vader verjaagt geesten en wordt gevraagd het schip ´de SS Rotterdam´ te ontdoen van zijn spoken. Sanne gaat mee om haar vader te steunen. Daar komt ze in contact met een geest genaamd Bobby. Met Hanna Obbeek en Nils Verkooijen.

Ook leuk voor kinderen is Chimpanzee: Oscar is een jonge chimpansee die in de bossen leeft met zijn chimpansee-familie. In deze documentaire is te zien hoe Oscar’s familie wordt bedreigd door een concurrerende groep chimpansees. Met de stem van Carice van Houten.

Dan hebben we nog Zambezia: De verborgen vogelstad (NL), een Zuid-Afrikaanse animatiefilm. Als de jonge valk Kai op een dag hoort over Zambezia, de verloren vogelstad, is hij vastbesloten om zijn saaie leven met zijn vader achter zich te laten en het avontuur op te zoeken. De film is alleen in de Nederlandstalige versie te bekijken.

Februari is ook de maand van de sterke Nederlandse producties, zoals Matterhorn: In een klein gelovig dorpje leidt Fred een eenzaam bestaan. Als er in het dorp plots een vreemdeling opduikt, brengt een ontmoeting met de man weer kleur in Fred´s leven. Met René van 't Hof en Ton Kas.

Ook sterk is De Wederopstanding van een Klootzak met Yorick van Wageningen. Hij speelt de crimineel Ronnie die net een aanslag op zijn leven heeft overleefd. Hij reist naar Dokkum om te achterhalen wie de aanslag heeft gepleegd. Tegelijkertijd zien we asielzoeker Eduardo die niet kan praten over zijn verschrikkingen uit zijn verleden.

Een absolute aanrader is De Ontmaagding Van Eva Van End, wat een beetje het Nederlandse antwoord is op Wes Anderson. De film gaat over het gezin Van End. Ze hebben zo hun eigen omgangsvormen met elkaar ontwikkeld en lijken weinig oog voor elkaar te hebben. Als de Duitse uitwisselingsstudent Veit in huis komt wordt het gezin geconfronteerd met hun eigen imperfecties.

Als laatste hebben we nog wat goede actie. Heel spannend is natuurlijk Zero Dark Thirty over de jacht op Osama bin Laden. Knap aan de film is dat hij heel spannend is terwijl je weet hoe hij afloopt. Men hoeft ook niet te vrezen dat het een soort Amerikaanse propaganda film is. Ook de rol van Jessica Chastain is ijzersterk.

Dan sluiten we af met A Good Day to Die Hard, alweer het vijfde deel van de Die Hard serie: John McClane reist af naar Rusland waar hij ontdekt dat zijn zoon Jack voor de CIA werkt. Al snel moeten ze samen werken om de wereld te behoeden voor een nucleaire aanval. Bruce Willis speelt uiteraard de hoofdrol.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.