compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie: films, nieuws

 

Biografie van Angelina Jolie

Angelina Jolie en David Oyelowo in Come Away
Angelina Jolie en David Oyelowo in Come Away
Angelina Jolie kwam dankzij haar vader, acteur Jon Voight, al op jonge leeftijd in aanraking met de filmindustrie.

Op haar elfde trainde en trad zij op bij het Lee Strasberg Theater Instituut. Op haar zestiende werkte ze als professioneel model en verscheen zij in videoclips van artiesten als Meatloaf en Lenny Krevitz.

Rond 1990 speelde Jolie in een aantal kleine films, zoals Hackers en Foxfire. Daarnaast verscheen zij in enkele TV-films; waar ze een Golden Globe Award voor ontving en een nominatie voor een Emmy mee in de wacht sleepte.

In 1999 kreeg Jolie de hoofdrol in de succesvolle film The Bone Collector; haar tegenspeler in deze productie was niemand minder dan Denzel Washington. Datzelfde jaar verscheen Jolie in Girl, Interrupted met Winona Ryder. Hoewel de film niet veel geld in het laatje bracht, won Jolie er wel een Golden Globe, een SAG Award én een Academy Award mee.

Jolie's grote doorbraak kwam een jaar later met haar rol in Lara Croft: Tomb Raider; de film bracht 275 miljoen dollar op.

Inmiddels kennen veel mensen Jolie van kaskraker Mr. and Mrs. Smith.

Trivia over Angelina Jolie

Angelina Jolie is ambassadeur voor de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) en heeft al veel vluchtelingenkampen over de hele wereld bezocht.

Daarnaast adopteerde zij een Cambodiaans jongetje, Maddox, een meisje, Zahara, uit Ethiopië en het Vietnamese jongetje Pax Thien. Inmiddels hebben Jolie en haar partner Brad Pitt samen drie biologische kindjes; Shiloh (2006) en de tweeling Knox Léon en Vivienne Marcheline (2008).

Alle kinderen hebben als achternaam Jolie-Pitt.

Angelina Jolie In het nieuws

Alica Vikander als Lara Croft in Tomb Raider (2018).

Tomb Raider bestbezochte Lara Croft-film (video)

19-3-2018 Tomb Raider heeft tijdens het openingsweekend in Nederland meer bezoekers getrokken dan alle andere Lara Croft-films. Meer dan 85.000 bezoekers zagen de videogame-verfilming dit weekend, die samen 885.315 euro betaalden.

Eerste trailer nieuwe Tomb Raider online.

20-9-2017 Alicia Vikander is de nieuwe Lara Croft, de film Tomb Raider komt 15 maart 2018 uit en wordt geregisseerd door Roar Uthaug. Wederom rust het lot van de mensheid in haar handen. Eerderspeelde Angelina Jolie de hoofdrol.

Alicia Vikander als Lara Croft

Nieuwe Tomb Raider krijgt vorm

5-4-2017 In de jaren negentig was Tomb Raider een van de grootste gamefranchises ter wereld en kent nog steeds een trouwe aanhang. De nieuwe Tomb Raider film begint nu eindelijk vorm te krijgen.

TV-tip: Unbroken, 20:30, NET5

27-2-2017 Een Amerikaans piloot word tijdens de Tweede Wereldoorlog boven de Stille Oceaan neergeschoten. Hij wordt krijgsgevangen genomen onder het gezag van de Japanners. Geregisseerd door Angelina Jolie.

TV-tip: Salt, 20:30, RTL7

29-6-2016 CIA agente Evelyn Salt (Angelina Jolie) wordt ervan beschuldigd een Russische spion te zijn. Ze slaat op de vlucht, gooit haar vaardigheden in de strijd en probeert tegelijkertijd haar onschuld te bewijzen.

<  123456789  >
Laatste filmnieuws

Angelina Jolie Feiten

Angelina Jolie in Maleficent
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 4-6-1975
Rond 1990 speelde Jolie in een aantal kleine films, zoals Hackers en Foxfire. In 1999 kreeg zij de hoofdrol in The Bone Collector. Jolie's grote doorbraak kwam een jaar later met haar rol in Lara Croft: Tomb Raider.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Arnhem deze week

66 films in Arnhem deze week66 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl