compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 10-1 t/m 16-1
WEB | mobiel
Stan & Ollie
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 38 / 2007

Box Office Update - week 38 / 2007

Rustige box office in festivalmaand

26-9-2007 Terwijl Film by the Sea in Vlissingen een recordaantal bezoekers trok met bijna 40 duizend filmgangers en het Nederlands Filmfestival op het punt van beginnen staat, is het rustig in de Nederlandse bioscopen.

Delen op facebook

op Film by the Sea ging de film over de muzikale reis van de band Bløf (Een Manier om thuis te komen - Umoja live) in première. Op het festival werd de film hoog gewaardeerd met 4,55 van 5 punten. In de Nederlandse bioscopen moet de film nog voet aan de grond krijgen. Umoja live kwam binnen op een 15de plaats.

Het op een waargebeurd drama gebaseerde A Mighty Heart met in de hoofdrol Angelina Jolie was de hoogste nieuwe binnenkomer op de zevende plaats.

De top 10 bestbezochte films veranderde nauwelijks. The Bourne Ultimatum staat voor de tweede week op de eerste plaats, gevolgd door de muzikale komedie Hairspray, de romcom No Reservations en de vrolijke animatiefilm Ratatouille.

Deze week start het Nederlands filmfestival met uiteraard een keur aan nieuwe Nederlandse films. In oktober zullen veel van deze films in de bioscopen uitgebracht worden.

De verwachting is dat het bioscoopbezoek in de herfstvakantie weer zal stijgen onder invloed van films als de actiekomedie Rush Hour 3 (4 oktober), de animatiefilms Meet the Robinsons en Surf's Up (10 oktober) en de romantische komedie Alles is liefde (11 oktober).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.