compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwe Tomb Raider krijgt vorm

Nieuwe Tomb Raider krijgt vorm

5-4-2017 In de jaren negentig was Tomb Raider een van de grootste gamefranchises ter wereld en kent nog steeds een trouwe aanhang. De nieuwe Tomb Raider film begint nu eindelijk vorm te krijgen.

Delen op facebook
Alicia Vikander als Lara Croft

Alicia Vikander als Lara Croft

Hoewel er gedurende de jaren 2000 verschillende versies van Tomb Raider uitkwamen, voelde de meeste als een eerbetoon of herhaalde projecten in plaats van nieuw materiaal. Daar kwam in 2013 verandering toen Square Enix een nieuwe game uitbracht, eenvoudigweg Tomb Raider genaamd. Het spel kreeg veel lof van critici, en leek in de ogen van veel fans de franchise nieuw leven in te blazen.

De succesvolle hernieuwde uitgave werd gevolgd door een reeks van meer nieuwe games. Een online arcade gokautomaat gebaseerd op de personages van de Tomb Raider-franchise staat vermeld als één van de vele themafilm-titels beschikbaar op populaire gaming sites.

Maar terug naar de films. We schreven vorig jaar al dat de Zweedse actrice Alicia Vikander de rol van de nieuwe Lara Croft heeft gekregen. De film laat nog tot 2018 op zich wachten maar we weten inmiddels wel meer.

Om te beginnen hebben zijn er enkele vroege beelden opgedoken van Vikander in kostuum. De foto’s die worden vrijgegeven, tonen de actrice in een kostuum dat veel meerlijkt meer op de nieuwste consolegames dan op de Angelina Jolie versie.

Inmiddels is ook duidelijk waar de film ongeveer over gaat. Uit enkele details van de plot die werden vrijgegeven aan het publiek, zal het grotendeels gaan over Lara's zoektocht naar haar lang verloren vader, Richar d Croft. Terwijl ze werkt en studeert in Londen zal Lara geïnteresseerd raken in het onderzoeken van zijn verdwijning. Dit brengt haar naar een mysterieuze tombe in Japan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.