compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Tomb Raider

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Tomb Raider

Alicia Vikander (Lara Croft)

Alicia Vikander (Lara Croft)

Delen op facebook
Tomb Raider
Nederlandse première: 15-3-2018
Verenigde Staten, 2018, 118 min,

Lara Croft werkt als fietskoerier en is met allerlei vage projecten bezig. Ze worstelt vooral met de verdwijning van haar vader en besluit hem te gaan zoeken. Onbedoeld trekt ze de aandacht van de vijand van haar vader.

Bekijk bij:

videolandNETFLIX

Tomb Raider trailer en bijzonderheden

Het verhaal is gebaseerd op de heruitgave van het videospel uit 2013, een soort prequel. Junkie XL stapte uit het project Justice League (2017) om de muziek voor deze film te maken. Alicia Vikander heeft extreem veel getraind om gespierder te zijn voor deze rol en doet ook al haar stunts zelf.
Voordat Roar Uthaug aantrad als regisseur, werden vooral vrouwelijke regisseurs voor de job gepolst, zoals Tricia Brock, Kathryn Bigelow, Mimi Leder en Catherine Hardwicke.

Trailer van Tomb RaiderBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tomb Raiderhttps://i1.ytimg.com/vi/U4ZxDSR6DQ8/hqdefault.jpg2018-01-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Alicia Vikander speelde eerder in Ex Machina, The Danish Girl. Regisseur Roar Uthaug is onder meer bekend van The Wave.

Dominic West die haar vader speelt is bekend van Money Monster en 300; Walton Goggins speelde in The Hateful Eight en Django Unchained; Daniel Wu speelde eerder in Warcraft: The Beginning (2016) en Oscar-genomineerde Kristin Scott Thomas speelde onder meer in The English Patient.

Tomb Raider - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tomb Raider in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Lara Croft is de pittige, onafhankelijke dochter van een excentrieke avonturier die spoorloos verdween toen Lara nog een tiener was. Nu is ze een jonge vrouw van 21 en heeft ze nog geen echt doel in haar leven. Om de huur te kunnen betalen, scheurt ze als fietskoerier door een hippe wijk in Londen en volgt ze cursussen, waar ze maar zelden verschijnt. Ze weigert de leiding te nemen over haar vaders imperium omdat ze haar eigen weg wil uitstippelen. Ook omdat ze niet wil geloven dat hij dood is. Ondanks het feit dat iedereen haar aanraadt de feiten te accepteren en door te gaan met haar leven, besluit Lara het raadsel van zijn mysterieuze dood op te lossen. Lara laat alles en iedereen achter en gaat naar de laatst bekende bestemming van haar vader, een graftombe op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan. Maar het wordt geen makkelijke missie. Alleen de reis naar het eiland toe is al een hachelijke onderneming.
Gewapend met slechts haar scherpe verstand, blind vertrouwen en doorzettingsvermogen, moet Lara tot het uiterste gaan tijdens haar reis naar het grote onbekende. Als ze dit avontuur overleeft, zal ze naam maken als de tomb raider.

Productiemaatschappij: GK Films, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Square Enix, Warner Bros.

Cast & Regisseur

Alicia Vikander

Lara Croft
Dominic West

Lord Richard Croft
Walt Goggins

Mathias Vogel
Daniel Wu

Lu Ren
Roar Uthaug

Regisseur

Nieuws over Tomb Raider