compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Tomb Raider bestbezochte Lara Croft-film (video)

Tomb Raider bestbezochte Lara Croft-film (video)

19-3-2018 Tomb Raider heeft tijdens het openingsweekend in Nederland meer bezoekers getrokken dan alle andere Lara Croft-films. Meer dan 85.000 bezoekers zagen de videogame-verfilming dit weekend, die samen 885.315 euro betaalden.

Alica Vikander als Lara Croft in Tomb Raider (2018).

Alica Vikander als Lara Croft in Tomb Raider (2018).

Dat maakt distributeur Warner Bros bekend. Internationaal doet de film het ook goed. Wereldwijd bracht de film volgens Variety bijna 85 miljoen op. In Amerika staat de film op 2, na Black Panther.

Tomb Raider gaat over de jonge Lara Croft (Alicia Vikander), die de moord op haar vader wil oplossen. Daarvoor gaat ze naar de plaats gaat waar hij voor het laatste is gezien: een mysterieuze graftombe op een onbekend eiland.

Tomb Raider is gebaseerd op een videospel uit 2013, dat een remake is van een videospel uit 1996. Het spel is meerdere malen in een film omgezet. Eerder speelde Angelina Jolie de rol van de jonge avonturier Lara Croft.

Video: Junky XL
Voor de liefhebbers is hieronder deel 1 van een 4-delige videoserie te zien waarin de Nederlandse muzikant Junky XL uitlegt hoe hij de soundtrack voor Tomb Raider heeft gemaakt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.