compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 9-4 t/m 15-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 48: nu in de bioscoop

Speelweek 48: nu in de bioscoop

We hebben heel veel films te bespreken deze week! Er komen maar liefst twaalf nieuwe films uit en de film van de week is Bridge of Spies.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Bridge of Spies is de nieuwste film van Steven Spielberg dus je weet dat je kwaliteit kan verwachten. Tom Hanks speelt een advocaat tijdens de Koude Oorlog die namens Amerika moet onderhandelen over het uitwisselen van gevangenen. De Russen hebben echter twee Amerikaanse gevangenen en de Amerikanen hebben één Russische spion.

Het is zeker niet de eerste keer dat Steven Spielberg samenwerkt met Tom Hanks. Ze maakte eerder Saving Private Ryan, Catch Me If You Can en The Terminal.

Dan The Good Dinosaur, de nieuwste animatiefilm van Pixar. Wat als de dinosauriërs niet waren uitgestorven? In deze film zien we hoe een jonge dinosaurus verdwaald en vriendschap sluit met een jongetje dat in een grot woont.

Er ist wieder da is iets bijzonders: Adolf Hitler wordt wakker in de wereld van vandaag. Hij heeft geen herinneringen meer van na 1945. Niemand gelooft dat hij Adolf Hitler zelf is maar eerder een acteur. Als Adolf filmpjes op Youtube zet, wordt hij populair.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Timur Vermes, In Nederland kwam dit boek uit onder de titel Daar Is Hij Weer.

Ook de moeite waard is Burnt. Topchef Adam Jones is een van de beste koks van de wereld maar verloor alles wat hij had opgebouwd aan drank en drugs. In London krijgt hij een nieuwe kans en probeert een derde Michelinster te verdienen. Hiervoor heeft hij het beste team van de wereld nodig.

De hoofdrol wordt gespeeld door Bradley Cooper.

Leuk voor kinderen is "Antboy en de wraak van de rode furie". het vervolg op Antboy. Nadat Antboy de Vlo heeft opgeborgen in de gevangenis kan hij weer de gewone jongen Pelle Noordmans zijn. Hij gaat gewoon naar school en daar heeft hij zorgen genoeg. Een nieuwe vijand, genaamd de Rode Fury, maakt hem het leven lastig.

Eerder te zien op het IDFA en nu in de bioscoop: Human. Wat maakt ons tot mensen? In deze documentaire zoekt
Yann Arthus-Bertrand antwoord op deze vraag. Hij wisselt verhalen van tweeduizend mensen af met de prachtige beelden van onze planeet.

In El Club wonen vier ex-priesters samen in een afgelegen huisje. Ze hebben een eenvoudig leven waar ze leven met de zondes uit hun verleden. De komst van een vijfde priester zorgt ervoor dat hun stabiele leven wordt doorbroken. Hij zorgt ervoor dat het verleden weer wordt besproken.

By the Sea is de nieuwe film van Angelina Jolie die ze schreef en regisseerde. Zij en haar man Brad Pitt spelen de hoofdrollen. Een Amerikaanse schrijver verblijft samen met zijn vrouw in een dorp in Frankrijk. Ze zitten echter midden in een huwelijkscrisis. Als ze een pasgetrouwd stel en een stel uit dorp tegen komen worden ze geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen.

Ook mooi is Les cowboys van Thomas Bidegain. Een Franse vader gaat samen met zijn zoon naar Afghanistan. Waarom? Omdat zijn dochter samen met haar vriend is geradicaliseerd en is vertrokken.

Deze film draaide eerder op het filmfestival van Cannes waar hij de Gouden Camera won.

Voor Glassland gaan we naar Ierland. Als John 's avonds thuis komt van zijn werk ligt zijn moeder bewusteloos op de grond door een alcoholvergiftiging. Dit is niet de eerste keer en zijn moeder moet echt hulp krijgen. John moet een afspraak maken met een crimineel maken om aan geld te komen voor de afkickkliniek.

In Solace wordt de gepensioneerde helderziende John Clancy (Anthony Hopkins) door FBI-agent Joe Merriweather (Jeffrey Dean Morgan) gevraagd mee te werken aan een moordzaak. De moordenaar weet alleen precies hoe Clancy denkt en is de FBI steeds één stap voor.

We sluiten af met Y aura-t-il de la neige à Noël?, een rerelease uit 1996. Een moeder woont met haar zeven kinderen in een ruimte in een boerderij zonder verwarming of toilet. De vader is de eigenaar van de boerderij en woont bij zijn 'echte' familie. Hij is als een slavendrijver voor zijn bastaards en een tiran voor zijn maîtresse. Maar de liefde tussen de moeder en haar kinderen houdt hen op de been.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.