compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 26: deze week in première

Speelweek 26: deze week in première

Het is weer woensdag en je weet wat dat betekent: we zetten alle nieuwe films op een rij. De film van de week is Despicable Me 2.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Despicable Me 2 is uiteraard een vervolg op Despicable Me: Gru keert terug in een nieuw avontuur: hij wordt door de Anti-Villain League gevraagd om een nieuwe supercrimineel tegen te houden. Alle bekende personages uit de eerste film keren terug in deze nieuwe film.

Steve Carell doet opnieuw de stem van Gru. Kristen Wiig doet de stem van het nieuwe personage Lucy Wilde. In de vorige film was ze ook te horen als de stem van een ander personage.

Now You See Me gaat over een groep illusionisten, onder leiding van Jesse Eisenberg. Tijdens hun act beroven ze een bank. Het geld van de beroving geven ze aan hun publiek. Een FBI-agent, (Mark Ruffalo) moet de groep achter de tralies zien te krijgen. Hij schakelt daarbij de hulp in van iemand die trucs ontmaskert.

Jesse Eisenberg zagen we eerder in Zombieland en The Social Network. Mark Ruffalo kan je kennen van The Kids Are All Right.

We gaan verder met Bellas mariposas uit Italië: De 11-jarige Caterina woont in een slechte buurt in een stad van Sardinie. In deze film vertelt ze het verhaal van één dag in haar leven: over haar tirannieke broer, over de buurjongen Gigi waar ze verliefd op is, over naar het strand gaan met haar vriendin.

Deze film is gebaseerd op het een kort verhaal van Sergio Atzeni, een Italiaanse schrijver en journalist die overleed in 1995. Hij werkte als journalist in Cagliari, de stad waar de film zich ook afspeelt.

Dan Infancia clandestina uit Argentinie: De 12-jarige Juan keert na jarenlange afwezigheid met zijn familie terug naar Argentinië. Om dat zijn familie lid is van een revolutionaire beweging moeten ze schuilnamen aannemen om veilig te zijn voor de junta. Juan gaat vanaf dan door het leven als Ernesto: kan hij zijn ware identiteit geheim houden?

Deze film is door Argentinië ingezonden naar de Academy voor nominatie voor Oscar voor Beste Buitenlandse film.

De titel van Catch .44 behoeft misschien enige uitleg: een catch-22 betekent ongeveer hetzelfde als een vicieuze cirkel. .44 verwijst naar de grootte van een kogel.

Drie vrouwen moeten van hun criminele baas een drugslevering van hun concurrent onderscheppen. Ze wachten op de levering in een restaurant maar als de chauffeur niet op komt dagen loopt de situatie volledig uit de hand.

Foxfire speelt zich af in de jaren '50. Een groep meiden vormt een bende met Margaret "Legs" Sadovsky als hun leider. Hun Foxfire groep begint onschuldig maar al snel maken de leden zich schuldig aan misdrijven. De vrijheid die ze winnen met hun eigen groep wordt uiteindelijk duur betaald.

Deze film is gebaseerd op het boek van Joyce Carol Oates en werd in 1996 al eerder verfilmd. De hoofdrol werd gespeeld door Angelina Jolie. De huidige filmversie is trouwer aan het boek gebleven.

Dan I, Anna: Detective Bernie Reid werkt aan een brute moordzaak in London. Zijn concentratie op de zaak wordt verstoord als hij de de enigmatische Anna ontmoet. De wederzijdse aantrekkingskracht zorgt voor conflicten met Bernie´s werk.

Charlotte Rampling, die Anna speelt, heeft een indrukwekkende staat van dienst: zo speelde ze in Britse, Amerikaanse, Italiaanse en Franse films.

The Sapphires is gebaseerd op Australisch toneelstuk geschreven door Tony Briggs. Hij schreef het stuk op basis van ervaringen van zijn moeder.

Vier Aborignal vrouwen die een zanggroepje vormen worden ontdekt door de onervaren manager Dave Lovelace. Hij zorgt ervoor dat de groep kan optreden voor de Amerikaanse troepen in Vietnam. Het succes zet echter de verhoudingen op scherp.

We sluiten af met The Babymakers: Nadat Tommy het niet lukt om zijn vrouw zwanger te krijgen, besluit hij samen met zijn vrienden de spermabank te overvallen waar hij jaren geleden een donatie heeft gedaan.

De regisseur en de schrijver van deze film zijn lid voor comedy groep genaamd Broken Lizard. Uit die groep komen ook zes andere films.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.