compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Liberace verfilmd

Liberace verfilmd

Steven Soderbergh verfilmt leven van entertainende pianist Liberace

12-9-2008 Regisseur Steven Soderbergh gaat het leven van de flamboyante pianist Liberace verfilmen. Acteur Michael Douglas zal de hoofdrol vervullen.

Delen op facebook

Liberace, Amerikaanse klassiek pianist maar vooral flamboyante entertainer. Op jonge leeftijd werd zijn bovennatuurlijke pianotalent opgemerkt. Liberace buitte dit vervolgens uit in zeer glamoureuze optredens waarin hij popfragmenten met klassieke pianomuziek verweefde.

Steven Soderbergh zal het leven van deze entertainende pianist verfilmen. Michael Douglas vervult waarschijnlijk de rol van Liberace. Soderbergh werkte eerder al samen met Douglas voor Traffic. De regisseur staat verder bekend om Ocean's Eleven en Ocean's Twelve. Filmmaker 'Billy Hale' verfilmde het leven van Liberace al in 1988.

In de film zullen Liberaces optredens, zijn extravagante kostuums, zijn rol in de roddelpers en zijn vermeende homoseksualiteit worden belicht. Matt Damon is gevraagd de rol van Scott Thorson te vervullen. Thorson klaagde Liberace in 1982 aan voor 113 miljoen dollar aan alimentatie, bewerende Liberaces ex-vriend te zijn. Liberace bleef echter zijn leven lang zijn homoseksualiteit ontkennen. Hij overleed in 1986 aan de gevolgen van aids.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.