compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 32: deze week in première

Speelweek 32: deze week in première

De zomer lijkt vandaag opgehouden: opeens ligt de temperatuur lager en er valt regen. Dan kan je maar beter in de bioscoop zitten! Er komen deze week zes nieuwe films uit. De film van de week is Behind the Candelabra.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Behind the Candelabra vertelt het verhaal van Scott Thornson, gespeeld door Matt Damon. Hij heeft een weinig interessant leven, totdat hij Liberace (Michael Douglas) ontmoet en kennismaakt met zijn extravagante leefstijl.

De filmopnames starten in juni 2010 in onder andere Los Angeles, Palm Springs en Las Vegas.

De aanleiding voor de film was een imitatie van de pianist Liberace door Michael Douglas op de set van Traffic (2000). Soderberg liet een filmscenario maken van het boek 'Behind the Candelabra: My Life With Liberace' van Scott Thornson en vroeg Douglas om de hoofdrol te spelen.

Dan "Vampier Zusjes (NL)", een van oorsprong Duitse film die in Nederland alleen in de nagesynchroniseerde versie wordt uitgebracht.

Dakaria en Silvania zijn zusjes en half vampier. Hun vader is vampier maar hun moeder is gewoon mens. Na jaren in Transsylvanie te hebben gewoond wil moeder nu wel eens in Duitsland wonen. De vampieren moeten zich aan te passen aan het gewone leven in Duitsland.

Le passé is de nieuwe film van Asghar Farhadi die eerder de film A Separation maakte. Deze film werd wereldwijd zeer goed werd ontvangen en Le passé past in hetzelfde straatje:
Een Iraanse man verlaat zijn Franse vrouw en hun twee kinderen om weer in Iran te gaan wonen. De vrouw begint ondertussen een nieuwe relatie. De man wordt hiermee geconfronteerd als zijn vrouw een echtscheiding aanvraagt.

Deze film draaide eerder op het filmfestival van Cannes. Berenice Bejo won daar de award voor de Beste Actrice.

Metéora is een Griekse film die zich afspeelt op een van de grootste kloosters van Griekenland. Het klooster ligt op zes zandstenen pilaren die door de natuur zijn gevormd.

De jonge monnik Theodoros en non Urania wonen in een klooster in een bergacthitig gebied in Griekenland. Ze hebben hun leven gewijd aan God. Ze worden echter steeds meer verscheurd tussen hun roeping en hun verlangen naar elkaar.

We gaan verder van Safety Not Guaranteed, een film van de makers van Little Miss Sunshine: Drie jonge journalisten reageren op een oproep in de krant waarbij mensen worden gezocht die 'willen terugreizen in de tijd'.
Ze ontmoeten de excentrieke Kenneth, die hen laat zien dat het leven niet alleen om uiterlijk draait. Is Kenneth gewoon gek of kan hij echt in de tijd reizen?

We sluiten af met The Lone Ranger, de nieuwe film van Gore Verbinski met in de hoofdrollen Johnny Depp en Armie Hammer.

De wijze indiaan Tonto (Johnny Depp), vertelt het verhaal van zijn vriend The Lone Ranger, ook wel bekend als Texas Ranger John Reid, uitgroeit tot een legende van rechtvaardigheid. Tonto en de Lone Ranger moeten zich staande zien te houden in het Wilde Westen.

Deze film is gebaseerd op de Amerikaanse radio-serie, waar later ook veel boeken en een TV-serie van verschenen is. De boeken zijn ook in het Nederlands vertaald onder de titel De Onbekende Stille.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.