compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 7: deze week in première

Speelweek 7: deze week in première

12-2-2014 : Er komen een heleboel films uit deze week: tien stuks maar liefst. Het is een bijzondere mix van familiefilms, actiefilms en arthouse geworden. De film van de week is The Lego Movie.

Delen op facebook

Emmett is een doodgewoon Lego-poppetje die per ongeluk wordt aangezien voor een held. Hij moet het schrikbewind van President Business omver zien te werpen. Hij is echter alles behalve voorbereid.

Dit is de eerste keer dat er een bioscoopfilm uitkomt met Lego-poppetjes. Het internet staat echter vol met korte filmpjes waarin Lego-poppetjes figureren. Sommige mensen bootsen er complete speelfilms zoals Lord of the Rings mee na.

We gaan verder met RoboCop, de remake van de legendarische film van Paul Verhoeven: Politieagent Alex Murphy raakt tijdens zijn werk levensgevaarlijk gewond. Het bedrijf Omnicorp ziet zijn kans schoon om van Murphy een half robot/half mens te maken. Murphy is echter niet al zijn menselijkheid verloren.

Regisseur José Padilha maakte eerder veel indruk in zijn thuisland Brazilië met Tropa de Elite.

Lodewijk Crijns maakte eerder Alleen maar nette mensen en zijn nieuwe film heet Kankerlijers: Nick, Iwan en Olivier leren elkaar kennen op de oncologie afdeling van het ziekenhuis. Ondanks hun kanker vermaken de jongens zich prima met het uithalen van kattenkwaad. Het wordt alleen maar leuker als de mooie Gina op de afdeling komt te liggen.

Lees hier het interview met de regisseur!

Dan The Monuments Men: Met de tijd op hun hielen proberen kunsthistorici en curatoren van musea hun geliefde kunststukken te redden van de nazi's voordat ze worden vernietigd. De mannen zijn echter alles behalve militairen dus ze staan voor een onmogelijke missie.

De film heeft een grote cast met onder andere George Clooney, Bill Murray en Matt Damon.

De grootste fans weten het wellicht al: er is een nieuwe K3-film! In K3 Dierenhotel heeft Kristel voor de meiden een weekend in een beautyfarm geboekt maar Josje en Karen gaan stiekem helpen in een dierenhotel. Daar werkt namelijk Bas, een jongen op wie alle drie de meisjes verliefd zijn.

Dit is de tweede speelfilm van K3 waar Josje Huisman in zit. Zij kwam in 2009 bij K3 als vervanging van Kathleen.

Ook leuk voor kinderen is Kooky: Ondra heeft een knuffelbeer die Kooky heet. Ondra heeft echter astma en daarom moet moeder Kooky weggooien. Die avond droomt Ondra dat Kooky vanaf de vuilnisbelt terug naar huis loopt. Kooky beleeft ondertussen de meest waanzinnige avonturen.

De originele Tsjechische titel van deze film is een woordspeling op de Tsjechische titel van een Lassie-film.

Dan A Touch of Sin: een mozaïekfilm over vier arbeiders in China die allen problemen hebben met de opkomende economie van het land. Vier personen in vier provincies die allen zien hoe China uitgehold wordt door geweld.

Deze film werd op het filmfestival van Cannes genomineerd voor een Gouden Palm. Hij won deze prijs niet maar de film kreeg wel een prijs voor het beste scenario.

Natuurliefhebbers moeten naar African Safari: Keniaanse natuurbeschermer Mara Douglas-Hamilton en dierenkenner Kevin Richardson gaan op safari in Afrika. Van de berg Kilimanjaro tot de Victoria watervallen laten zij Afrikaanse wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving zien. Er zijn beelden vanaf de grond gemaakt, maar ook vanuit de lucht.

Paul de Leeuw verzorgt de voice-over.

Uit Noorwegen komt de film De Superheld (NL): deze film komt alleen in de Nederlandstalige versie uit. De elfjarige Mudolf redt gepeste kinderen door zich op te offeren, zodat pestkoppen de andere kinderen met rust laten. Met deze reddingsacties ziet hij zichzelf als een superheld. Dan komt Lise bij hem in de klas. Zij is het niet met Mudolfs 'heldendaden' eens.

We eindigen met That Awkward Moment: Drie vrienden sluiten een pact om zo lang mogelijk vrijgezel te blijven nadat een van hen is gedumpt. De afspraak houdt echter niet lang staan en de drie doen hun best om elkaar te overtuigen dat ze vrijgezel zijn.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.