compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 8-6 t/m 14-6
Film van de week!
MENU

The Last Duel

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van The Last Duel

The Last Duel filmstill

The Last Duel filmstill

Delen op facebook
The Last Duel
Nederlandse première: 14-10-2021
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2021, 153 min,

In The Last Duel is het de 14e eeuw in Frankrijk, de vrouw een ridder beschuldigd zijn schildknaap van verkrachting, zij wordt door het hof niet geloofd. Koning Karel VI verklaart dat ridder Jean de Carrouges zijn geschil met zijn schildknaap beslecht door hem uit te dagen tot een duel.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

The Last Duel trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.
Matt Damon kan geen baard laten groeien, de make-upafdeling ging daarom aan de slag met nep-baarden, maar Matt Damon kreeg er huiduitslag van en moest na elke scène met ijspakken worden behandeld.
Oorspronkelijk zouden de schrijvers van het project Matt Damon en Ben Affleck de twee hoofdrollen in de film gaan spelen. Adam Driver werd echter gecast om de hoofdrol over te nemen van Affleck, die in plaats daarvan opzij stapte in een bij-rol. De reden voor de wijziging is om een planningsconflict met de productie van Adrian Lyne's Deep Water (2022), waarin Affleck als de ster is verbonden, te voorkomen.
De schrijvers voegden Nicole Holofcener aan hun team om de vrouwelijke personages realistischer te maken.

Trailer van The Last DuelBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Last Duelhttps://i1.ytimg.com/vi/uTQVcpdQdjU/hqdefault.jpg2021-08-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De eerste film die Matt Damon en Ben Affleck samen hebben geschreven sinds Good Will Hunting (1997). Bovendien is dit ook de eerste film die Matt Damon heeft geschreven die niet geregisseerd is door Gus Van Sant.

The Last Duel - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Last Duel in de bioscoop

Wil je The Last Duel zien? Koop of huur de film hier:


meJane Disney+

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Koning Karel VI verklaart dat ridder Jean de Carrouges zijn geschil met zijn schildknaap beslecht door hem uit te dagen tot een duel.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The Last Duel, geregisseerd door getalenteerde filmmaker Ridley Scott, is een aangrijpend verhaal over verraad en wraak dat zich afspeelt in het wrede 14e eeuwse Frankrijk.

The Last Duel, geregisseerd door de getalenteerde filmmaker Ridley Scott, speelt zich af in het wrede 14e eeuwse Frankrijk en is een aangrijpend verhaal over verraad en wraak. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ontrafelt de oude speculaties over het duel tussen Jean de Carrouges en Jacques Le Gris; twee vrienden die elkaars grootste rivalen werden. Als Carrouges’ vrouw, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, weigert zij hierover te zwijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk; een daad van moed en opstandigheid die haar leven mogelijk in gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van de drie in Gods handen.

Productiemaatschappij: 20th Century Studios, Pearl Street Films, Scott Free Productions, TSG Entertainment

Cast & Regisseur

Matt Damon

Jean de Carrouges
Ben Affleck

Count Pierre d'Alençon
Adam Driver

Jacques LeGris
Harriet Walter

Nicole de Buchard
Ridley Scott

Regisseur