compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Alone in Berlin

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Alone in Berlin

Brendan Gleeson (Otto Quangel) en Emma Thompson (Anna Quangel)

Brendan Gleeson (Otto Quangel) en Emma Thompson (Anna Quangel)

Delen op facebook
Alone in Berlin
Nederlandse première: 27-4-2017
Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, 2016, 103 min,

Het is 1940 in Berlijn en Otto en Anna Quangel horen net dat hun zoon is omgekomen aan het front. Uit protest laten ze ansichtkaarten met teksten tegen het regime achter op openbare plekken. Door hun verzet blazen Otto en Anna nieuw leven in hun huwelijk. Ondertussen probeert de politie hun jarenlang op te sporen.

Bekijk bij:

Cinemembervideoland

Alone in Berlin trailer en bijzonderheden

Deze film is gebaseerd op het boek Jeder stirbt für sich allein, een boek van Hans Fallada uit 1947. Het was één van de eerste anti-oorlogsboeken uit Duitsland en is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Trailer van Alone in BerlinBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Alone in Berlinhttps://i1.ytimg.com/vi/vIjw9jMFnHs/hqdefault.jpg2017-03-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De hoofdrollen worden gespeeld door Brendan Gleeson en Emma Thompson. Beiden speelden ook rollen in de Harry Potter films.

Alone in Berlin - Bioscopen, Tijden & Tickets

Alone in Berlin in de bioscoop

Wil je Alone in Berlin zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember videoland

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het is 1940 in Berlijn en Otto en Anna Quangel horen net dat hun zoon is omgekomen aan het front. Uit protest laten ze ansichtkaarten met teksten tegen het regime. Gebaseerd op een boek van Hans Fallada uit 1947.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Berlijn, 1940. Een Duits arbeiderskoppel kiest na de dood van hun zoon aan het front voor een stil verzet: overal in de stad laten ze met gevaar voor eigen leven anonieme ansichtkaarten achter waarop ze Hitler en zijn regime aanvallen.

Berlijn, 1940. De stad is verlamd door angst. Arbeiderskoppel Otto en Anna Quangel leven in een vervallen appartmentenblok en proberen, net als hun omgeving, niet op te vallen terwijl de Nazis heersen. Maar wanneer hun enige kind aan het front sterft, leidt hun verlies hen naar een uitzonderlijke vorm van verzet. Ze beginnen met het door de hele stad achterlaten van anonieme ansichtkaarten waarop ze Hitler en zijn regime aanvallen. Een daad waar de doodstraf op staat. Al snel wordt hun stille strijd opgemerkt door de Gestapo-inpecteur Escherich, waarmee een moorddadig kat- en muisspel begint dat het nut van Otto en Anna’s daden en hernieuwde liefde voor elkaar alleen maar versterkt. Hun kleurloze leven en huwelijk transformeert door hun vredige maar intensieve verzet. Meer dan zestig jaar na de eerste publicatie vlak na WOII werd Hans Fallada’s roman een wereldwijde bestseller. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, werd de indrukwekkende en bevrijdende vertelling door de Italiaanse schrijver en Auschwitz-overlever Primo Levi omschreven als "het beste boek over het Duitse verzet tegen de nazi’s ooit geschreven”.

Productiemaatschappij: Agentur Filmgesichter, Altitude Film Entertainment, BUF, Deutscher Filmförderfonds (DFFF), FilmWave, HireWorks, Master Movies, Pathé, Snow Business, X-Filme Creative Pool

Cast & Regisseur

Daniel Brühl

Escherich
Emma Thompson

Anna Quangel
Brendan Gleeson

Otto Quangel
Mikael Persbrandt

SS Officer Prall
Lars Rudolph

Enno Kluge
Vincent Perez

Regisseur

Nieuws over Alone in Berlin