compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Children Act

The Children Act

***1/20
Waardering: 3.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngst

drama

Pitch van The Children Act
Emma Thompson (Fiona Maye)
Emma Thompson (Fiona Maye)
Delen op facebook
The Children Act
Nederlandse première: 20-9-2018
Groot-Brittannië, 105 min,
Wanneer het huwelijk van hooggerechtshofrechter Fiona Maye lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort zij zich op een ingewikkelde zaak. Mag medisch ingrijpen prevaleren boven de geloofsovertuiging van een Jehovah’s getuige. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.
The Children Act trailer en bijzonderheden
The Children Act is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar en scenarioschrijver van de film Ian McEwan (Atonement).
Aanloop
Regisseur Richard Eyre regisseerde eerder Notes on a Scandal.
Onze recensie
**1/200

Recensie The Children Act

Stanley Tucci en Emma Thompson in The Children Act © 2018 CinèArt
“It’s a court of law, not of moral”, zegt rechter Fiona Maye stellig. Maar kun je dat ook volhouden in het echte leven? Het is een centrale vraag in The Children Act. ...lees de volledige recensie
The Children Act - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Children Act in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Children Act zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Wanneer het huwelijk van hooggerechtshofrechter Fiona Maye lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort zij zich op een ingewikkelde zaak van een Jehovah’s getuige. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Fiona Maye (Oscar®- winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden. The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan ('Atonement'), die tevens het scenario schreef voor de film.