compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kerstvakantie 2013: tips voor films

Kerstvakantie 2013: tips voor films

19-12-2013 De kerstperiode is traditioneel hét moment om naar de film te gaan. Maar welke film moet je zien? Wij zetten de tips voor dit jaar op een rij.

Delen op facebook

Allereerst de films die al een tijdje uit zijn: Gravity en La vie d'Adèle horen beide bij de beste films die dit jaar zijn uitgekomen. Echte aanraders dus!

Gravity gaat over een astronaut en een medisch ingenieur die tijdens een ruimtewandeling een vreselijk ongeluk meemaken. Ze raken ze op drift in de ruimte. Ze moeten samen zien te overleven zonder dat ze kunnen communiceren met de aarde. Visueel een van de beste films van het jaar.

La vie d'Adèle is een hartverscheurend liefdesdrama over Adele en Emma: Adele dacht altijd dat meisjes uit gingen met jongens: tot ze Emma ontmoet, een meisje met blauw haar. Emma zet haar hele leven ondersteboven. Emma leert haar zichzelf te ontdekken en samen zetten ze stappen richting volwassenheid. De film duurt maar liefst drie uur maar laat je daar zeker niet door ontmoedigen.

En vergeet La grande bellezza niet: Jep Gambardella schreef ooit een succesvolle roman en staat sindsdien bekend als een echte womanizer. Na al die jaren mengt hij zich nog elke avond in het nachtleven van Rome. Als hij 65 jaar is geworden wil hij zich weer gaan toeleggen op schrijven en gaat op zoek naar de schoonheid van het leven.

Fans van Tom Hanks hebben dubbel-mazzel dit jaar. Hij speelt zowel in Captain Phillips als Saving Mr. Banks mooie rollen. Captain Phillips is de kapitein van het Amerikaans vrachtschip MV Maersk Alabama. Als hij met zijn bemanningsleden vlak bij de Somalische kust vaart, worden ze overvallen door Somalische piraten. Captain Phillips en zijn bemanningsleden kunnen de aanval niet winnen, maar Captain Phillips doet alles om zijn bemanningsleden te beschermen.

Saving Mr. Banks gaat over de verfilming van Mary Poppins. De dochters van legende Walt Disney (Hanks) smeken hun vader om het boek Mary Poppins te verfilmen. Hiervoor moet hij de filmrechten krijgen van auteur P.L. Travers (Emma Thompson). Dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn.

Wil je met kinderen naar de film dan is er ook genoeg keus. Uit eigen land is Mees Kees op kamp aan te bevelen: Mees Kees gaat samen met zijn klas en mevrouw Dreus op werkweek. Tijdens deze werkweek gaat mevrouw Dreus door haar rug en moet Mees Kees alles alleen doen. Maar als alles fout gaat, begint Mees Kees aan zichzelf te twijfelen.

Dan is er nog de kerstfilm Finn van Frans Weisz: De negenjarige Finn ontmoet een vioolspelende oude man. Hij is er zo van onder de indruk dat hij ook dolgraag wil leren vioolspelen. Achter zijn vaders rug om neemt hij vioolles van de man.

Ook Disney heeft een nieuwe film in de bioscoop draaien: Frozen is gebaseerd op het klassieke sprookje van de Sneeuwkoningin: Anna woont in wereld die vervloekt is door eeuwige sneeuw. Samen met Kristoff gaat ze op avontuur om haar zus de ijskoningin te vinden, in de hoop dat ze de vloek opheft.

Als laatste film voor de jeugd kunnen we Walking with Dinosaurs aanbevelen. Deze film is ook in 3D te zien. Patchi de Pachyrhinosaurus raakt op jonge leeftijd zijn familie kwijt en komt terecht bij een andere kudde. Hij is alleen niet de sterkste van deze kudde. Als de Gorgosaurussen aanvallen, kan hij bewijzen dat hij dapper is en dat hij het in zich heeft om de nieuwe kuddeleider te worden.

In de categorie kaskrakers hebben we een mooie mix van films: Soof is een film gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman. Soof heeft alles wat ze wil: een eigen bedrijfje, een man en drie leuke kinderen. Toch vraagt ze zich af of dit nu alles is. Als Soof tijdens een etentje de bekende choreograaf Jim ontmoet springt er een vonk over. De hoofdrol wordt gespeeld door de altijd leuke Lies Visschedijk.

Fans van Tolkien hebben een jaar moeten wachten op The Hobbit: The Desolation of Smaug: In dit tweede deel van The Hobbit trilogie volgen we Bilbo Balings verder op zijn reis naar de Eenzame Berg in het verloren dwergenrijk Erebor. Ze krijgen te maken het meest angstaanjagende wezen aller tijden: de draak Smaug.

Nog een sequel: The Hunger Games: Catching Fire is het tweede deel van de verfiliming van de boeken van Suzanne Collins en nog beter dan de eerste film: Na het winnen van The Hunger Games zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig: er gaan geruchten over een opstand. Daarnaast wordt er de 75e editie van the Hunger Games georganiseerd: in deze jubilieumeditie moeten oud-winnaars het tegen elkaar opnemen.

Voor de filmhuisliefhebbers komen er aan het eind van het jaar nog een aantal mooie releases: Mandela: Long Walk to Freedom is door het overlijden van Nelson Mandela natuurlijk erg actueel. De film laat icoon Nelson Mandela (Idris Elba) door de jaren heen zien, van zijn jeugd op een plattelandsdorp tot het presidentschap van Zuid-Afrika.

Helemaal aan het eind van het jaar komt nog Nymphomaniac (I) uit: Joe, gespeeld door Charlotte Gainsbourg, is een zelfverklaarde nymfomane. Als zij in elkaar wordt geslagen wordt ze gered door Stellan Skarsgård. Joe vertelt hem over haar erotische verleden.

Deze film duurt meer dan vier uur bij elkaar. Daarom is besloten om de film in twee delen uit te brengen die kort na elkaar gereleased worden. Deel 2 wordt op 9 januari uitgebracht.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.