compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 26: nieuw in de bioscoop

Speelweek 26: nieuw in de bioscoop

Ten midden van alle drukte rondom het WK zou je bijna vergeten dat er ook nieuwe films uitkomen. BiosAgenda.nl vergeet dat nooit! Deze week komen er zeven nieuwe titels uit. De film van de week is The Double.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Simon is een timide man die nergens aansluiting vindt. Op zijn werk zien ze hem niet staan, zijn moeder maakt hem belachelijk en de vrouw van zijn dromen negeert hem. Dan krijgt hij een nieuwe collega die sprekend op hem lijkt maar overloopt van zelfvertrouwen.

Jesse Eisenberg die hier een dubbelrol speelt, kennen we uit The Social Network, Zombieland en Adventureland.
Recentelijk verscheen ook al Enemy (2014), een film met een vergelijkbaar thematiek over een man die jaloers wordt op z'n "dubbele" of is het zijn alter-ego. In de jaren '80 maakte regisseur Ate de Jong de film Een vlucht regenwulpen (1981) waarin Jeroen Krabbé zijn alter-ego ontmoet, naar een verhaal van Maarten 't Hart.

Voor de jeugd is er Koemba (NL): De jonge zebra Koemba heeft maar de helft van zijn strepen waardoor hij altijd is buitengesloten. Als er droogte heerst moet de hele zebrakudde op zoek naar water. Koemba offert zich op om water te zoeken naar een beroemde waterput.

Dit is een Zuid-Afrikaanse film: er is ook een versie gemaakt met een Zuid-Afrikaanse stemmencast.

The Two Faces of January speelt zich af in 1962: een Amerikaans echtpaar reist af naar Athene waar ze gids Rydal ontmoeten. Ze nodigen hem uit voor een etentje, en daarna vragen ze hem om het lichaam van een bewusteloze man te verplaatsen. Rydal wordt meegesleept in de grimmige plannen van het duo.

Deze film is gebaseerd op de roman van Patricia Highsmith uit 1964.

Dan Videodrome, een rerelease van de film van David Cronenberg uit 1983. Max Renn runt een klein commercieel televisiestation, Civic-TV, gespecialiseerd in seks en geweld. Hij ontdekt het schokkende programma Videodrome, met pure marteling en moord. Wordt Max langzaam maar zeker geprogrammeerd tot een willoze slaaf van Videodrome?

Dit is een van de bekendste films van regisseur David Cronenberg. Tijdens deze rerelease is er ook een expositie rondom zijn werk in het Eye Film Instituut.

We gaan naar Italiê voor Una Via a Palermo: Rosa en Clara zijn samen op weg naar een bruiloft in Palermo. Ze krijgen echter ruzie en slaan een smalle zijweg in. Ze komen klem te staan tegenover een auto met daarin een grote familie. Beide auto's weigeren te vertrekken en de situatie loopt helemaal uit de hand.

Emma Dante is de hoofdrolspeler, de regisseur en de scenarioschrijver van deze film. Ook schreef ze het boek waar deze film op gebaseerd is.

Van Italië gaan we naar Frankrijk voor Bon Dieu!: de Verneuil familie is een welgestelde katholieke familie met vier dochters. De eerste drie dochters zijn getrouwd met mannen van verschillende afkomst en verschillende religies. De ouders zijn dan ook in hun nopjes als dochter nummer vier trouwt met een katholieke man.

We sluiten af met The Love Punch met Pierce Brosnan en Emma Thompson: Een gescheiden koppel maakt een plan om hun pensioengeld dat van hen gestolen is terug te halen. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze door heel Europa reizen waar ze te maken krijgen met allerlei intriges.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.